ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα ελληνικά νησιά κεντρίζουν το τουριστικό ενδιαφέρον Ρουμανίας, Κύπρου

Αποστολή του ΕΟΤ Ρουμανίας επισκέφθηκε τουριστικούς προορισμούς στο Σαρωνικό κόλπο, ενώ κυπριακή αποστολή δημοσιογράφων βρέθηκαν σε Λέσβο και Χίο για την τουριστική προώθηση των νησιών.

Οι επιμέρους νησιωτικοί και ηπειρωτικοί προορισμοί στον Σαρωνικό κόλπο βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip) με σκάφος αναψυχής, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας από τις 26 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αίγινας, Αγκιστρίου, Ύδρας, Ερμιονίδας, Σπετσών και Πόρου και σε αυτό συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τον κορυφαίο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό της Ρουμανίας Pro Tv και το δημοφιλές τουριστικό site Tuktuk.ro με 80.000 unique visitors τον μήνα, καθώς και δύο από τις πλέον αναγνωρίσιμες influencers της χώρας με σχεδόν 2 εκατ. «ακόλουθους» στα social media.

Τα μέλη της αποστολής, με καθημερινές ζωντανές ανταποκρίσεις στο δίκτυο Pro Tv και πολυάριθμες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέβαλαν και συνεχίζουν να προβάλλουν στη ρουμανική αγορά τους συγκεκριμένους προορισμούς και τον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό, έχοντας θεαματική ανταπόκριση από το κοινό.

Νωρίτερα, στην Λέσβο και την Χίο ταξίδεψαν τέσσερις Κύπριοι δημοσιογράφοι, σε press trip που διοργάνωσε στο διάστημα 8-14 Ιουνίου η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για ανάδειξη και προβολή λιγότερο ανεπτυγμένων τουριστικών ελληνικών προορισμών.

Στην Λέσβο, η κυπριακή δημοσιογραφική αποστολή επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, την Αγιάσο, την Καλλονή, το Σίγρι, τον Μανταμάδο, τον Μόλυβο, την Πέτρα, το Πλωμάρι και την Ερεσό, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά θρησκευτικά μνημεία, σημαντικά μουσεία, το απολιθωμένο δάσος και άλλα μοναδικά φυσικά τοπία του νησιού, καθώς και ελαιοτριβεία, αποστακτήρια ούζου και παραδοσιακά προϊόντα της τοπικής γαστρονομίας.

Στη συνέχεια, ταξίδεψαν στην Χίο, όπου περιηγήθηκαν στην πόλη, το κάστρο και τον Κάμπο, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί, τα Μεστά και το Μουσείο Εσπεριδοειδών, τις υπέροχες παραλίες Μαύρα Βόλια, Κώμη, και Λιθί, τη Νέα Μονή, το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου και απόλαυσαν τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα της Χίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η περίοδος αιτήσεων για το «Τουρισμός για όλους 2024»

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση τόνωση του εσωτερικού τουρισμού και η ενίσχυση μεταξύ άλλων, των ορεινών περιοχών της χώρας, στην κατεύθυνση ισόρροπης διάχυσης των επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σάμος ανάμεσα στους ποιοτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Τα τοπικά προϊόντα, τα ενδιαφέροντα μουσεία, οι συναρπαστικές εναλλακτικές δραστηριότητες, τα ιστορικά μοναστήρια και η γραφικότητα των οικισμών δημιουργούν ένα αληθινό καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.