ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03

Αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα

Οι αγρότες ζητούν να βρεθούν λύσεις για το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, τα φάρμακα, τα λιπάσματα και για τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ.

Αγροτικές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα, με μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και συλλαλητήρια, αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα με την συμμετοχή των Ενωτικών Ομοσπονδιών και των αγροτικών συλλόγων.

Οι αγρότες ζητούν να βρεθούν λύσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, θέτοντας στο επίκεντρο του διεκδικητικού τους πλαισίου, τόσο το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, όσο και τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ.

Με βάση την απόφαση που πήραν οι αγρότες από την περιοχή της Καρδίτσας, αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και δημιουργία αγροτικού μπλόκου στον αυτοκινητόδρομο Ε65 από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι αγρότες του νομού Λάρισας θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές των χωριών και των πόλεων του νομού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγροτικά τρακτέρ διαμαρτυρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στον Προμαχώνα: Παραγωγοί προσπάθησαν να μπουν στη ζώνη απολύμανσης

Ένταση προκλήθηκε στον Προμαχώνα, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις Σέρρες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη ζώνη απολύμανσης και απωθήθηκαν από την αστυνομία. Η κυκλοφορία οχημάτων δεν επηρεάστηκε.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή στη δίκη 13 αγροτών στα Ιωάννινα για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η δίκη των 13 αγροτών στα Ιωάννινα, κατηγορούμενων για παρακώλυση συγκοινωνιών στο μπλόκο του 2024, αναβλήθηκε. Οι αγρότες είχαν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων.
Τρακτέρ έξω από Κομισιόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ζητά άμεση δράση της ΕΕ για φθηνότερα λιπάσματα και ασφάλεια τροφίμων

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ζητά άμεση μείωση της τιμής των λιπασμάτων για θωράκιση του αγροδιατροφικού τομέα λόγω σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, με ερώτησή του στην Κομισιόν για προσιτό κόστος και ενέργεια στους αγρότες.