ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα

Οι αγρότες ζητούν να βρεθούν λύσεις για το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, τα φάρμακα, τα λιπάσματα και για τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ.

Αγροτικές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα, με μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και συλλαλητήρια, αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα με την συμμετοχή των Ενωτικών Ομοσπονδιών και των αγροτικών συλλόγων.

Οι αγρότες ζητούν να βρεθούν λύσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, θέτοντας στο επίκεντρο του διεκδικητικού τους πλαισίου, τόσο το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, όσο και τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ.

Με βάση την απόφαση που πήραν οι αγρότες από την περιοχή της Καρδίτσας, αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και δημιουργία αγροτικού μπλόκου στον αυτοκινητόδρομο Ε65 από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι αγρότες του νομού Λάρισας θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές των χωριών και των πόλεων του νομού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 1,2 εκατ. ευρώ σε αγρότες για ζημιές από πυρκαγιές 2022

Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε 1.215.047,31 ευρώ σε 441 δικαιούχους για ζημιές από τις πυρκαγιές του 2022, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΠΔΕ, στηρίζοντας τις πληγείσες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στη χώρα.
Στράτος Πρωτοψάλτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοψάλτης: Λύση για συνταξιούχους αναπηρίας με ενεργή αγροτική δραστηριότητα

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύρος Πρωτοψάλτης τόνισε ότι η νέα εγκύκλιος αποκαθιστά τη δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών για συνταξιούχους αναπηρίας που συνεχίζουν να έχουν πραγματική αγροτική δραστηριότητα.
Τρακτέρ και σκηνή αγροτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας

Συλλαλητήριο αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων έγινε στη Λάρισα, με αιτήματα για πληρωμές ενισχύσεων, αποζημιώσεις, αντιμετώπιση του συστήματος monitoring, προστασία από φυσικές καταστροφές και μείωση του κόστους παραγωγής.
Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος στους οδικούς αποκλεισμούς που παρέλυσαν τη Βολιβία για 7 εβδομάδες

Τερματίστηκαν οι αποκλεισμοί δρόμων στη Βολιβία ύστερα από επτά εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων αγροτών, ιθαγενών και εργατών που ζητούσαν παραίτηση του προέδρου Πας, βελτιώνοντας την τροφοδοσία σε Λα Πας και Ελ Άλτο.