ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Στοχευμένες δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για ασφαλείς δρόμους

Περισσότερες από 4.500 άμεσες παρεμβάσεις από τα οχήματα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής που επιχειρούν άμεσα αντιμετωπίζοντας έκτακτα συμβάντα στο αστικό οδικό δίκτυο.

Με τη διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας των ειδικών οχημάτων οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, η Περιφέρεια Αττικής κάνει ακόμα ένα ουσιαστικό βήμα στην εφαρμογή των στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί, με στόχο ασφαλείς και προσβάσιμους δρόμους. 

Ειδικότερα, τα κλειστά οχήματα τύπου βαν είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό και περιπολούν το πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 800 χλμ, εντός αστικού ιστού. Τα εν λόγω οχήματα επιχειρούν άμεσα, αντιμετωπίζοντας έκτακτα συμβάντα (βλάβες στο οδικό δίκτυο, ακινητοποιημένα οχήματα, συγκρούσεις κ.ο.κ.) τα οποία, είτε διαπιστώνουν κατά τις περιπολίες τους, είτε αναγγέλονται από πολίτες ή τμήματα τροχαίας, είτε μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544.

Ταυτόχρονα, τα οχήματα κλειστού τύπου επικουρούν το έργο της Τροχαίας, επισημαίνοντας τα σημεία οδικών τροχαίων ατυχημάτων με κώνους και αντανακλαστικά στοιχεία (καθ’ υπόδειξη της Ελληνικής Αστυνομίας) αλλά και πραγματοποιώντας ρίψη απορροφητικού υλικού, όπου απαιτηθεί. Παράλληλα, εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών (όπως λχ αποκατάσταση λακκουβών με ειδικό ασφαλτόμειγμα, φθορές σε στηθαία ασφάλειας, σε φωτεινή σηματοδότηση, σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού), απομακρύνουν αντικείμενα από το οδόστρωμα, προβαίνουν σε καθαρισμό πινακίδων, αποξήλωση επικίνδυνων αφισών και λαβάρων, δηλαδή διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο. 

Τα οχήματα οδικής ασφάλειας συνεργάζονται αποτελεσματικά και με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αλλά και με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα συμβάντα με ακρίβεια, μεθοδικότητα και ασφάλεια.

Έως και σήμερα, τα οχήματα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με τα συνεργεία αυτεπιστασίας της Περιφέρειας Αττικής, έχουν αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα 4.532 συμβάντα. 

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων. «Η άμεση παρέμβαση των οχημάτων οδικής ασφάλειας δείχνει τα άμεσα αντανακλαστικά της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου», επισήμανε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου Νάουσας

Το Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας, αποτελεί έναν ιστορικό τόπο ιδιαίτερης σημασίας αλλά και ένα σπάνιο Μνημείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με ιδιαίτερο βοτανολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.