ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.

Έτοιμο να λειτουργήσει θα είναι το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου με τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για κτίριο όπου παλαιότερα στεγάστηκε Δημοτικό και τώρα με τις κατάλληλες εργασίες μετατράπηκε σ' ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτήριο. Με σύγχρονες προδιαγραφές και ειδικές αίθουσες εργαστηρίων, θα προσφέρει δυνατότητα στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας.

Όπως προβλέπεται, θα παρέχει τις εξειδικεύσεις Αυτόνομης Διαβίωσης (Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής − Προεπαγγελματικές Δεξιότητες), Πληροφορικής, Κηπουρικής - Ανθοκομίας, Κεραμικής - Πηλοπλαστικής και Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής.

Το πρωτόκολλο παραχώρησης προς χρήση έχει ήδη υπογραφεί από από τον αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο, τα στελέχη του φορέα «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Έτσι, ο δήμος Περιστερίου έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία του, σε συνεργασία με τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, αρμόδια για τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς και για την εγγραφή των μαθητών.

«Το πρώην 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή, μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο», δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια, όλης της τοπικής κοινωνίας μας. Το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους όλους, καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ και των οικογενειών τους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.