ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλοίο Blue Star Πειραιάς
Φωτο: Shutterstock

Συνελήφθησαν καπετάνιος και πλήρωμα του Blue Horizon για τον πνιγμό 36χρονου

Στελέχη του πληρώματος του πλοίου έσπρωξαν δύο φορές τον άτυχο 36χρονο από το καταπέλτη όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του πλοίου συνελήφθησαν.

Στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχώρησε χθες το λιμενικό σώμα, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ένας 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατα την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο μέλη από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Κατά τον απόπλου για το Ηράκλειο, ο νέος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί και, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα καθώς μέλη του πληρώματος τον εμπόδισαν, ωθώντας τον προς τα πίσω.

Το πλοίο βρισκόταν εν κινήσει και ο 36χρονος κατέληξε στον νερό, ανάμεσα στην προβλήτα και τον καταπέλτη. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο. Επίσης, έως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα αναμένεται και οι τέσσερις να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι άκυρο και παράνομο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο IISS Manama Dialogue, τονίζοντας πως αγνοεί τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως ορίζει το Διεθνές Δίκαιο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Διάσωση πληρώματος και ανακοπή τριών δεξαμενόπλοιων στο στενό Ορμούζ

Το Ομάν διέσωσε 25 μέλη πληρώματος του πλοίου RITI με σημαία Παναμά, ύστερα από επίθεση που προκάλεσε φωτιά ανοιχτά των ακτών του. Οι ναυτικοί έλαβαν ιατρική φροντίδα. Η προέλευση της επίθεσης δεν έχει διευκρινιστεί.
Λιμάνι Πειραιά COSCO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας-Συρίας στη ναυτιλία και logistics με επίκεντρο Πειραιά

Η προοπτική άμεσων θαλάσσιων εμπορευματικών συνδέσεων Ελλάδας-Συρίας, με επίκεντρο τον Πειραιά ως κόμβο, και οι δυνατότητες συνεργασίας σε ναυτιλία, logistics και υποδομές, συζητήθηκαν σε συνάντηση του ΕΒΕΠ με Σύρο αξιωματούχο.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα - 24ωρη απεργία ναυτεργατών

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ελευσίνα και Ρίο-Αντίρριο λόγω 24ωρης απεργίας ναυτεργατών για εργασιακά δικαιώματα και ενίσχυση της ασφάλειας. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίτλοι ειδήσεων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προεδρεύει σε ανοιχτή συζήτηση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για νέες τεχνολογίες και ασφάλεια στη θάλασσα. Προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία του πολίτη και στήριξη της ακτοπλοΐας.