ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Blue-Horizon-Attica-Group
Φωτο: Attica Group

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα μέλη του πληρώματος

Το μεσημέρι θα περάσουν το κατώφλι της εισαγγελίας προκειμένου να απολογηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ο άνδρας είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, θα οδηγηθούν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon μετά το θάνατο ενός 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο μέλη από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Κατά τον απόπλου του πλοίου για το Ηράκλειο, ο νέος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί και, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα καθώς μέλη του πληρώματος τον εμπόδισαν, ωθώντας τον προς τα πίσω.

Το πλοίο βρισκόταν εν κινήσει και ο 36χρονος κατέληξε στον νερό, ανάμεσα στην προβλήτα και τον καταπέλτη. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.