ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Attica Group

Έκτακτη συνεδρίαση των Ελλήνων Ναυτικών για την τραγωδία στο Blue Horizon

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών της ακτοπλοϊας για την ερχόμενη Τετάρτη.

Την έμπρακτη στήριξη στην οικογένεια του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά όταν απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος ενώ προσπαθούσε να μπει στο πλοίο «Blue Horizon», αναμένεται να αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς όλα τα ζητήματα που αναδείχθηκαν μετά το τραγικό συμβάν.

Με νέα σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καταδικάζει ρητά και απερίφραστα τις εγκληματικές ενέργειες συγκεκριμένων μελών του πληρώματος που οδήγησαν στον τραγικό χαμό του Αντώνη Καρυώτη στο πλοίο «Blue Horizon», την διερεύνηση των οποίων έχουν αναλάβει οι Αρχές και η Δικαιοσύνη, ώστε όλα τα υπαίτια πρόσωπα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Επαναλαμβάνει και δηλώνει ρητά προς πάσα κατεύθυνση ότι η εγκληματική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ναυτικών δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών.

Το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών για μια ακόμη φορά εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος και ταυτόχρονα πρόκειται να αποφασίσει την έμπρακτη στήριξη στην οικογένεια του αδικοχαμένου εκλιπόντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελών ναυτεργατικών σωματείων στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών της ακτοπλοϊας για την ερχόμενη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου αναφέροντας ότι πάγια και σταθερή θέση της ΠΝΟ είναι η ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία και φορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη Ε-3.

Υπενθυμίζουμε πως προθεσμία για να απολογηθούν το Σαββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon ασκήθηκαν βαριές διώξεις. Ειδικότερα, στον ύπαρχο του πλοίου που φαίνεται στα video να απωθεί τον άτυχο 36χρονο, η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που αποτελεί κακούργημα. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, αν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο app για τους ναυτικούς αποτυπώνει όλο τον ασφαλιστικό τους βίο

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για τους νέους ναυτικούς, όσο και για τους παλαιότερους, καθώς θα μπορούν να έχουν μηχανογραφημένη εικόνα των τελευταίων χρόνων του ασφαλιστικού τους βίου. 
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ανακοίνωση της ναυτιλιακής για το τραγικό γεγονός στη Γλυφάδα

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα», ενώ χαρακτηρίζει τον δράστη «κοινό δολοφόνο».
raptor ship
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ναυτικών του RAPTOR

Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο. Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο νοτιοδυτικά της Λέσβου με 14 άτομα πλήρωμα

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.