ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου λόγω πλημμυρών

Όπως όλα δείχνουν «κλειδώνει» η αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel.

Nα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του νομού για την ερχόμενη εβδομάδας ζήτησαν oι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας με έγγραφο προς τον υπουργό Παιδείας και τους Δήμους, κάτι που αναμένεται να γίνει και σε πολλές ακόμη περιοχές.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel είναι πάρα πολλά με ολόκληρες περιοχές να έχουν χαθεί κάτω από τα νερά.

Η καταγραφή και η αποκατάσταση των ζημιών είναι αδύνατον να γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τη Δευτέρα 11/9, με αποτέλεσμα οι περιφερειακοί διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των περιοχών που έχουν πληγεί, να έχουν στείλει αιτήματα στους αρμόδιους φορείς για να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά την επόμενη εβδομάδα.

Πριν την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, θα πρέπει να γίνει η καταγραφή των ζημιών στα σχολικά κτίρια, να αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε χωριά και πόλεις, για να μπορέσουν και οι εκπαιδευτικοί να πάρουν τις θέσεις τους.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».

Οι εκπαιδευτικοί περιοχών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Μαγνησία, Θεσσαλία, Σκιάθο, Εύβοια και αλλού ζητούν να ελεγχθούν τα σχολεία όσον αφορά τη στατική ασφάλεια τους και βέβαια να εξασφαλισθεί η ομαλή και με ασφάλεια μετάβαση παιδιών και εκπαιδευτικών από και προς αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.