ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.

Για προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών μέσω επικοινωνίας από επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας προειδοποιούν οι τράπεζες που επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί να μην αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία για τον λογαριασμό τους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους. 

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι πολίτες θα πρέπει να εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mailή sms) και να μην αποκαλύπτουν ποτέ τους κωδικούς τους στο e-Βanking / MobileApp ή τα στοιχεία της κάρτας τους ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ATM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Ειδική διατραπεζική αργία στις 3 και 6 Απριλίου

Ειδική διατραπεζική αργία στις 3 και 6 Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών, με τα καταστήματα των τραπεζών να είναι ανοιχτά αλλά θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση λόγω μη λειτουργίας του TARGET.
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης - Ένωση Τραπεζών: Στο επίκεντρο οικονομία και σταθερότητα

Συνάντηση του Κ. Πιερρακάκη με διοίκηση Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την οικονομία και τις προοπτικές του τραπεζικού συστήματος. Τονίστηκε η ανθεκτικότητα της οικονομίας και η συνέχιση της πιστωτικής επέκτασης.
Ομάδα φοιτητών συζητά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕΤ ανακοίνωσε τη λήξη του 9ου European Money Quiz στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Γνώσεων για το Χρήμα με 1.881 συμμετοχές. Νικήτρια η Τάξη Α3 του ΓΕΛ Μυγδονίας Δρυμού Θεσσαλονίκης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό στις Βρυξέλλες τον Μάιο 2026.
Elvetia, Elbetia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευνοϊκή ρύθμιση τραπεζών για μετατροπή του ελβετικού φράγκου για ΑμεΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τα ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67% εντάσσονται αυτόματα στην ευνοϊκή ρύθμιση δανείων με επιτόκιο 2,3%, χωρίς εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.