ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.

Για προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών μέσω επικοινωνίας από επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας προειδοποιούν οι τράπεζες που επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί να μην αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία για τον λογαριασμό τους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους. 

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι πολίτες θα πρέπει να εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mailή sms) και να μην αποκαλύπτουν ποτέ τους κωδικούς τους στο e-Βanking / MobileApp ή τα στοιχεία της κάρτας τους ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης, Στουρνάρας, Τραπεζίτες
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Χαμόγελα στην Ένωση Τραπεζών, εκλογές και περισσότερα σκυλιά από... παιδιά

Η παρέμβαση Πιερρακάκη στην ΓΣ της Ένωσης Τραπεζών, τι είπε ο Γ. Στουρνάρας, ο Δένδιας στην Αυστραλία, το παράθυρο για πρόωρες εκλογές, οι ιδιωτικές πτήσεις και πώς φτάσαμε να έχουμε περισσότερα ζώα συντροφιάς απο παιδιά στην Ελλάδα.
Τελετή βράβευσης ομάδα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώτη θέση Ελληνίδων μαθητριών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Χρηματοοικονομικών

Η Σοφία Μαρία Τριβυζά και η Ουρανία Τετζιρίδου, μαθήτριες του ΓΕΛ Μυγδονίας, κατέκτησαν την 1η θέση στο European Money Quiz 2024 στις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε εξήντα μαθητές από 30 ευρωπαϊκές χώρες.