ΓΔ: 1452.19 -0.19% Τζίρος: 63.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:14:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Για προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών προειδοποιούν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προειδοποιεί το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό απέναντι σε όσους επικοινωνήσουν με πρόφαση τις αποζημιώσεις ή την καταβολή έκτακτων επιδομάτων.

Για προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών μέσω επικοινωνίας από επιτήδειους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας προειδοποιούν οι τράπεζες που επισημαίνουν ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτεροι προσεκτικοί να μην αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία για τον λογαριασμό τους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Προσποιούμενοι πως είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους. 

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι πολίτες θα πρέπει να εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mailή sms) και να μην αποκαλύπτουν ποτέ τους κωδικούς τους στο e-Βanking / MobileApp ή τα στοιχεία της κάρτας τους ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Γιώργο Αρώνη»

«Υπηρέτησε με το ανήσυχο και πρωτοποριακό του πνεύμα για δεκαετίες και πάντα από θέσεις ευθύνης, το τραπεζικό σύστημα επιδεικνύοντας κοινωνική ευαισθησία και ακούραστη διάθεση.»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Ανοιχτές θα είναι οι τράπεζες στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, όμως λόγω της γιορτής του Πάσχα των Καθολικών δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές.