ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Νέος διαγωνισμός καινοτομίας

Οι υποβολές θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2023 μέσα από το site του Elevate Greece. Κλιματική αλλαγή και αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους κατοίκους οι δυο ενότητες ενδιαφέροντος.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, λειτουργώντας ως επιταχυντές καινοτομίας, συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό καινοτομίας με τίτλο «HDB Innovation Challenge» προσφέροντας  τη δυνατότητα σε εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Elevate Greece να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, υλοποιώντας την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά θεματική ενότητα με την προοπτική σύναψης συμβάσης εμπορικής συνεργασίας με την εταιρεία που θα διακριθεί.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2023 μέσα από το site του Elevate Greece.

Ο εφετινός διαγωνισμός αποσκοπεί στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας συγχρόνως με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Στο 3rd Innovation Challenge, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θεματικές ενότητες που αφορούν:

1) Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου (risk factor) ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.

2) Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζωρτζάκης (HDB): H καινοτομία θα ενδυναμώσει την αμυντική τεχνολογία μας

«Η HDB αποδεδειγμένα υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τους τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους» ανέφερε ο κ. Τζωρτζάκης.
trofima-food
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mαθητές στη Θεσσαλονίκη έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα που θα κατέληγαν σε απορρίματα

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 30 μαθητές της Α’ Λυκείου, έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών τους και συμμαθητών τους από τις Β’ και Γ’ τάξεις του ΕΠΑΛ –11 από τον τομέα Γεωπονίας, 20 από τον Τομέα Οικονομίας και 10 από τον Τομέα Υγείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στηρίζει την καινοτομία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η τράπεζα συμφώνησε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) για τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» που χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδοτεί την έρευνα και την καινοτομία η Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί τη λήψη τραπεζικού δανείου από 25.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ, με τη συνολική χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου να φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Ποιες τράπεζες συμμετέχουν στο νέο Ταμείο.