ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Attica Bank: Στηρίζει την καινοτομία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η τράπεζα συμφώνησε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) για τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» που χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα.

Συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) για τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» που θα παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέγραψε η Attica Bank, θέλοντας να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στο μομέντουμ του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Attica Bank συνεχίζει με προσήλωση να υποστηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να συμμετέχει ενεργά στην στήριξη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επεκτείνοντας την υφιστάμενη συνεργασία της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB).

Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας, η Attica Bank χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με έντονο εξωστρεφή χαρακτήρα που προάγουν την έρευνα και επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων για έρευνα και καινοτομία, με πόσο δανείου από 25.000 ευρώ μέχρι και 400.000 ευρώ, με μηδενική προμήθεια εγγύησης και δυνατότητα παροχής επιχορήγησης σε ποσοστό έως και 20% του δανείου κεφαλαίου βάσει επίτευξης κριτηρίων καινοτομίας και ESG κριτηρίων (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης). Το ποσό είναι εγγυημένο κατά 80%, με μειωμένο κόστος χρηματοδότησης και η διάρκεια του δανείου μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 10 χρόνια με 12 ή 36 μήνες περίοδο χάριτος. 

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας λειτουργεί ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία εκτελεί χρέη διαχειριστή του Ταμείου. Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας παρέχεται εγγύηση σε πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων με στόχο την έρευνα και καινοτομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eλλάκτωρ: Πρόταση επαναγοράς του «ακριβού» ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ

Προσφέρει τιμή 101 στους ομολογιούχους. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Παραμένει ερωτηματικό η στάση των ομολογιούχων αφού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν καλύτερες τιμές σύμφωνα με τους αρχικούς όρους έκδοσης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιες ενέργειες έκανε η Αttica Bank για την κεφαλαιακή ενίσχυση της

Προχώρησε στην είσπραξη του ποσού που αντιστοιχεί στο 100% της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης κατά του Δημοσίου ποσού 22,8 εκατ. ευρώ και αποφάσισε την έκδοση 271.448.946 warrants υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με τιμή εξαγοράς 0,08406 ευρώ ανά τίτλο.
HDB-Tsakiris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η HDB έχει συμβάλει στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Η διοίκηση της HDB, αναφέρθηκε στην ισχυρή λειτουργική επίδοση της Τράπεζας σε δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες αλλά και στα νέα σύγχρονα εργαλεία στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.