ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
libya_accident
Πλάνο από το δυστύχημα στη Λιβύη. Ερασιτεχνικό βίντεο.

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την ομάδα διάσωσης στη Λιβύη

Τι αναφέρει νεότερη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας για το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, όπου λεωφορείο που μετέφερε ελληνική αποστολή συγκρούστηκε με όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα.

Τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης, είχε δηλώσει, σύμφωνα με το Reuters, ότι νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα είναι τέσσερα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που βρίσκονταν καθ' οδόν προς την κατεστραμμένη από τις πλημμύρες πόλη Ντέρνα. Επίσης, είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν και τρία μέλη μιας οικογένειας από τη Λιβύη.

Δεκαπέντε από τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων επτά σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αρχικά ανακοίνωσαν ότι ένα λεωφορείο που μετέφερε ιατρικό προσωπικό συγκρούστηκε με ένα όχημα που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν επιβεβαίωσαν τους θανάτους. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει τη δήλωση του Abduljaleel σχετικά με τον θάνατο τεσσάρων Ελλήνων. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η ελληνική ομάδα διάσωσης είχε 16 μέλη συν τρεις διερμηνείς, όπως ανέφερε το Reuters.

Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν δύο φράγματα πάνω από την ανατολική πόλη Ντέρνα της Λιβύης έσπασαν στις 10 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής καταιγίδας, γκρεμίζοντας οικιστικά τετράγωνα που περιβάλλουν μια συνήθως ξηρή κοίτη ποταμού. καθώς οι άνθρωποι κοιμόντουσαν. Πολλά πτώματα έχουν ξεβραστεί στη θάλασσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

libya_accident
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις Έλληνες από ομάδα διάσωσης σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Λιβύη

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Λιβύης που μεταδίδουν διεθνή δίκτυα οι τέσσερις Έλληνες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση λεωφορείου με όχημα που βρισκόταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Για τραυματισμούς έκανε λόγο το ΓΕΕΘΑ.
Nikos Dendias, Ypourgeio Amynas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Ε. Κωστέα

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ηχήσουν οι σειρήνες σήμερα στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων - 23»

Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών λεπτών.