ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shuttesrstock

Επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά 12 γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών

Οι 12 γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα που αφορούν στην ανάλυση δεδομένων για τον έλεγχο του στόλου, στην ανάλυση επιδόσεων σκάφους, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σκαφών.

Επιχειρηματική αποστολή, στον Πειραιά, 12 γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της ναυτιλίας και της ναυπηγικής βιομηχανίας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και την Navigator Shipping Consulting Ltd., στις 9 με 12 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι 12 γερμανικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία αποτελεί συνέχεια των κλαδικών επιχειρηματικών αποστολών, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τα προηγούμενα έτη και έτυχαν ουσιαστικής ανταπόκρισης από την ελληνική αγορά, θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα που αφορούν στην ανάλυση δεδομένων για τον έλεγχο του στόλου, στην ανάλυση επιδόσεων σκάφους, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σκαφών κατά παραγγελία και τη συντήρηση και κατασκευή σκαφών. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για «πράσινες» αλλά και «έξυπνες» υπηρεσίες, που αποσκοπούν στη δραστική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ειδικότερα, στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετέχουν οι εταιρείες:

  • Albis Marine Performance GmbH - Ανάπτυξη λογισμικού για τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων στα πλοία.
  • Althom GmbH - Πάροχος μηχανικών υπηρεσιών υψηλών επιδόσεων, τεχνικών δημοσιεύσεων και συμβουλευτικών εργαλείων (PMT).
  • ATTIKI Industrieservice GmbH - Συντήρηση πλοίων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργασιών καθαρισμού και προστασία από διαπυρώσεις, τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε επισκευές.
  • Closelink GmbH - Πλατφόρμα εφοδιασμού πλοίων βασισμένη στο cloud, προσαρμοσμένη στην προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών ναυτιλίας.
  • Friesland-Kabel GmbH - Προμηθευτής εκτεταμένης γκάμας ναυτιλιακών καλωδίων πλοίων, που προσφέρει μεμονωμένες υπηρεσίες όπως κοπή, συγκόλληση, επισήμανση.
  • Herberg-Systems GmbH - Παροχή υπηρεσιών για λύσεις διαχείρισης ταξιδιών και στόλου για εταιρείες του κλάδου της ναυτιλιακής εφοδιαστικής.
  • ΙTK Engineering GmbH - Προμηθευτής ανάπτυξης συστημάτων και λογισμικού με στόχο την εισαγωγή νοημοσύνης στα συστήματα, με μεθοδική και τεχνολογική τεχνογνωσία.
  • Light Structures GmbH - Πάροχος συστημάτων παρακολούθησης της τάσης του κύτους με οπτικές ίνες και άλλων δομών για τις αγορές της ναυτιλίας και του πετρελαίου και φυσικού αερίου.
  • navalue GmbH - Διάθεση υπηρεσιών σχεδιασμού και παροχής συμβουλών για πλοία κατά παραγγελία σε έργα ναυπήγησης και μετατροπής πλοίων.
  • Rötelmann GmbH - Συστήματα λειτουργίας σφαιρικών βαλβίδων, σφαιρικές βαλβίδες για τεχνολογία μέτρησης, υδραυλικοί ενεργοποιητές, βαλβίδες, πρόσθετα εξαρτήματα.
  • Schiffstechnik Buchloh GmbH & Co. KG - Τεχνολογία ελέγχου, απενεργοποίησης και μέτρησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
  • SCHOTTEL GmbH - Ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων πρόωσης και ελιγμών για πλοία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Πράσινες Τεχνολογίες και Ψηφιοποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας», η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, στο ΕΒΕΠ στον Πειραιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν υπηρεσίες και προϊόντα με έμφαση στα ψηφιακά συστήματα ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας, στον σχεδιασμό πλοίων και σκαφών βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης και στη συντήρηση και αναβάθμιση του στόλου, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα εμπλουτίσουν την ημερίδα με εισηγήσεις για το δυναμικό της γερμανικής αγοράς, καθώς και τα δεδομένα και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, την ίδια ημέρα μετά την ημερίδα, με ελληνικές εταιρείες, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης συνεργασιών και συνεργειών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η γερμανική ναυτιλιακή οικονομία κατέχει σημαντική θέση. Υπολογίζεται πως ο ετήσιος κύκλος εργασιών του κλάδου ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ και ότι υπάρχουν έως και 400.000 θέσεις εργασίας, που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τη θαλάσσια οικονομία.

Η ναυτιλιακή οικονομία της Γερμανίας χαρακτηρίζεται από μια σύγχρονη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και αποτελείται από διεθνώς κορυφαίες εταιρείες που ειδικεύονται σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, κατέχοντας κατά κύριο λόγο ισχυρές θέσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ιδίως στον τομέα της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων, της λιμενικής βιομηχανίας και των logistics, καθώς και σε καινοτόμες τεχνολογίες και ιδρύματα ναυτιλιακής επιστημονικής έρευνας και κατάρτισης.

Τα αναλυτικά προφίλ των γερμανικών εταιριών της αποστολής βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για σχετικές συναντήσεις, να μπορούν να συμπληρώσουν έως τις 4 Οκτωβρίου τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.