ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ποιες περιοχές δέχθηκαν μηνύματα από το 112, η Φθιώτιδα στο επίκεντρο

Το 112 ήχησε με προειδοποιητικά μηνύματα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Φθιώτιδα.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν κάποιοι κάτοικοι από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό σε πρόδρομες κινήσεις που ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμιέων. Παράλληλα, υπάρχει μία ετοιμότητα για την συνολική εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Και σήμερα τα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 στην περιοχή της Φθιώτιδας είναι συνεχή και πληροφορούν τους κατοίκους για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τους καλούν να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Παράλληλα, όλος ο εξοπλισμός μαζί με μισθωμένα χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων έχουν βρεθεί σε επίκαιρα σημεία και περιμένουν.

Από το μεσημέρι, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη της Λαμίας και τη γύρω περιοχή, δεν έχει βρέξει, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές μετά τις 9:00 το βράδυ.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη η οποία οργανώθηκε με τους Δημάρχους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με παρόντα τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης σημειώθηκε πως η Φθιώτιδα αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της κακοκαιρίας Elias και αναμένεται μία πολύ δύσκολη νύχτα για την πόλη της Λαμίας όσο και την ευρύτερη περιοχή. Προβλέπεται ότι θα υπάρχουν έντονες καταιγίδες όπως επίσης και πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, νωρίς το πρωί, έδειξαν τα δόντια τους καθώς στην περιοχή της Μακρακώμης υπήρχε έντονη βροχόπτωση ενώ τη χθεσινή μέρα στην περιοχή του Μώλου και της Αγίας Τριάδας η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη μέρα δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του Δομοκού που είναι τραυματισμένη από την προηγούμενη κακοκαιρία ωστόσο όμως η ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλη.

Προβλήματα προκλήθηκαν, νωρίς το πρωί, στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου καθώς φερτά υλικά έπεσαν στο δρόμο και κάλυψαν το οδόστρωμα. Απομακρύνθηκαν λίγες ώρες αργότερα με την επέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων. Η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας διέκοψε την κυκλοφορία από το 30ο έως το 35ο χιλ. του δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου όπως επίσης για τον ίδιο λόγο έκλεισε την κυκλοφορία στην παλιά Εθνική οδό Λαμίας - Στυλίδας στο ύψος της βιομηχανικής περιοχής Λαμίας αφού φερτά υλικά κάλυψαν το οδόστρωμα.

Πριν το μεσημέρι απομακρύνθηκαν και ο δρόμος δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας ήταν κλειστά όπως επίσης θα παραμείνουν κλειστά και την αυριανή ημέρα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής για τον επερχόμενο καύσωνα

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαγνησία, μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες του Βόλου, καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους ακόμα και στη παραλία. Κλειστά σχολεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας από τις πρώτες πρωινές ώρες με 126 μηχανήματα, ενώ θα υπάρξει και προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η κακοκαιρία «Barbara»

Έως και στα 60 εκατοστά αναμένεται να φτάσει το ύψος χιονιού στην Αττική, ενώ υψηλότερο θα είναι στην Εύβοια καθώς θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι τοπικά και κατά περιόδους πυκνές.