ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kakokairia-Volos
Φωτο: Nephele Nomikou/ SOOC

Βόλος: Συνεχίζονται τα προβλήματα, ανοίγουν τα περισσότερα σχολεία

Αρκετά προάστια της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν έχει αποκατασταθεί η ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή. Μεγάλα προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, που είδαν τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους και τα αυτοκίνητά τους να καταστρέφονται από τη δύναμη του νερού, να χάνονται στη θάλασσα ή να βυθίζονται στη λάσπη και μαζί με όλα αυτά να αισθάνονται έντονα την έλλειψη του πόσιμου νερού που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες κατοίκους της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Η προσπάθεια να καθαρίσει η πόλη του Βόλου συνεχίζεται από δεκάδες συνεργεία του Δήμου Βόλου στις συνοικίες που επλήγησαν περισσότερο από τα νερά των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Αναύρου που ξεχύθηκαν στο Οξυγόνο και στη Νέα Δημητριάδα και «έπνιξαν» ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και έφθασαν να σαρώνουν μέχρι και κέντρο και όλο το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Δεκάδες υδροφόρες με εργαζόμενους στην καθαριότητα πλένουν νυχθημερόν δρόμους και πλατείες για να επανέλθει σιγά σιγά η κανονικότητα στον Βόλο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα όμως υπάρχουν στα προάστια του Βόλου. Καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η οδός Ιωλκού, που χάθηκε από τα αγριεμένα νερά που κατέβαζε ο Κραυσίδωνας, καθώς ο νευραλγικής σημασίας οδική αρτηρία οδηγεί προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Αηδονοφωλιές, Άγιο Ονούφριο και σε πάμπολλα ακόμη προάστια και γενικότερα προς το Πήλιο.

Στην Αγριά οι άνθρωποι στην παραλία, στην είσοδο από τον Βόλο, ζουν ένα δράμα, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει σαρωθεί και καταστραφεί από τα νερά που έφτασαν ορμητικά από τις πλαγιές του Πηλίου. Στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου ο δρόμος άνοιξε μόλις χθες και οι όγκοι της λάσπης είναι σαν μεγάλα βουνά δεξιά και αριστερά, οι εικόνες είναι απίστευτες από τις σωρούς από κατεστραμμένα επιπλα και τα ρούχα των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα. Τα δε αυτοκίνητα που υπάρχουν στοιβαγμένα και διαλυμένα στις άκρες του δρόμου συμπληρώνουν το σκηνικό και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Αντίστοιχο σκηνικό υπάρχει και στις Αλυκές όπου έχουν καταστραφεί εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα και ξεχύθηκαν από το παρακείμενο ρέμα το οποίο έσπασε και παρέσυρε τα πάντα. Εξακολουθούν να υπάρχουν στην ίδια περιοχή δεκάδες σπίτια από όπου ακόμη δεν έχουν αντληθεί τα νερά ή δεν μπορούν να απομακρυνθούν μπάζα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό με το πόσιμο νερό να μην έχει φτάσει ακόμη στις βρύσες των Βολιωτών, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, άνοιξαν από το πρωί τα περισσότερα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με ευθύνη του δήμου και με τη διανομή φιαλών με πόσιμο νερό στους μαθητές, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, όπου υπάρξουν προβλήματα θα επιλυθούν άμεσα σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Σήμερα λειτουργούν, για πρώτη φορά φέτος, τα σχολεία στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Τον «πληγωμένο» Βόλο επισκέπτεται σήμερα και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο. Οι δύο τους θα βρεθούν στη γέφυρα του Κραυσίδωνα στην οδό Αναπαύσεως, όπως και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
skaki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το σκάκι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα νηπιαγωγείων και δημοτικών

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει το νου. Η παγκόσμια βιβλιογραφία αποτελείται από πάρα πολλούς τίτλους που αφορούν στη στρατηγική των κινήσεων κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρόγραμμα των σχολείων μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι ημερομηνίες-ορόσημα έχουν ήδη ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μίας προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει αρτιότερη οργάνωση του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.