ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Δήμος Τρικκαίων: Σχεδιασμός νέων αντιπλημμυρικών έργων για την περιοχή

Οι δυο πρόσφατες κακοκαιρίες προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα και στις υποδομές των περιοχών της Δυτικής Θεσσαλίας, σε δρόμους και γέφυρες.

Σε ομόφωνο ψήφισμα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκφράζεται η αμέριστη συμπαράστασή της στους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις θεομηνίες καταιγίδα Daniel και Elias. «Η Σχολή και τα Τμήματα που την απαρτίζουν θα βρίσκονται στη διάθεση των πληγέντων συμπολιτών μας αφιλοκερδώς για την παροχή οιασδήποτε πληροφόρησης- ενημέρωσης που άπτεται των γνωστικών αντικειμένων της Σχολής μας», τονίζεται επίσης στο ίδιο ψήφισμα όπως και τα παρακάτω:

«Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλύπτει όλα τα αντικείμενα του πρωτογενούς τομέα (φυτική παραγωγή, ζωική παραγωγή, ιχθυοκαλλιέργεια, αγροτεχνολογία, επιστήμη τροφίμων και περιβάλλον) και θα βρίσκεται στη διάθεση των αρχών διοίκησης σε όλα τα επίπεδα για να συμβάλει με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτει για την ανάταξη της Θεσσαλίας».

Οι δυο κακοκαιρίες προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα και στις υποδομές των περιοχών της Δυτικής Θεσσαλίας, σε δρόμους και γέφυρες. Τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία, όπου υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα αλλά και δυνατότητα πρόσβασης, με αποκατάσταση βατότητας, ενίσχυση αναχωμάτων και καθαρισμό γεφυρών από φερτά υλικά. Παράλληλα σχεδιάζονται να πάρουν σάρκα και οστά το επόμενο χρονικό διάστημα διάφορα αντιπλημμυρικά έργα.

Σε αυτή την προοπτική, όπως ανακοινώθηκε, εντάσσεται το πρώτο από τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Τρικκαίων σε περιοχές που πλημμύρισαν εντός των Τρικάλων. Πρόκειται για την περιοχή της Μπάρας, όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα από τις βροχοπτώσεις. Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν πρόσφατα τις αυτοψίες και οι πρώτες παρεμβάσεις ξεκίνησαν ήδη, πριν την επέλαση του θ. Πλέον το έργο ξεκινά ολοκληρωμένα είναι ουσιαστικά τριπλό και αφορά σε κατασκευή συλλεκτήρα, με τα απαραίτητα φρεάτια, αντικατάσταση αγωγού δικτύου ομβρίων, ολοκλήρωση κατασκευής αγωγού παραπλεύρως περιφερειακής οδού. Ταυτοχρόνως, υλοποιούνται και τα συνοδά έργα, που αφορούν σε μικρότερες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου Νάουσας

Το Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας, αποτελεί έναν ιστορικό τόπο ιδιαίτερης σημασίας αλλά και ένα σπάνιο Μνημείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με ιδιαίτερο βοτανολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.