ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fires, Foties, Pyrkagies
Φωτο: Shutterstock

Σε 49 εκ. ευρώ εκτιμώνται οι αποζημιώσεις για τις δασικές πυρκαγιές

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 403 ζημιές και το ύψος των αποζημιώσεων εκτιμάται, συνολικά, σε 48,78 εκατ. ευρώ.

Oι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023 εκτιμώνται σε, σχεδόν, 49 εκατ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

Σημειώνεται ότι η έρευνα περιλαμβάνει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που επικράτησαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιούλιο (με εστίες κυρίως σε Σαρωνίδα, Ρόδο, Λουτράκι, Αγχίαλο) και Αύγουστο του 2023 (με εστίες σε Φυλή, Ασπρόπυργο, Βοιωτία, Καβάλα και Έβρο).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφέρθηκαν συνολικά 403 ζημιές και το ύψος των αποζημιώσεων εκτιμάται, συνολικά, σε 48,78 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 387 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 48,65 εκατ. ευρώ), 9 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 43 χιλ. ευρώ) και 7 ζημιές τις ασφαλίσεις μεταφορών (εκτίμηση 85 χιλ. ευρώ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 6.011 οι ζημιές της κακοκαιρίας που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι ασφαλιστικές προχωρούν ταχύτατα τις αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών για την αποζημίωση στα ασφαλισμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
fwtia-pyrkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταβάλλονται 13,4 εκατ. σε αγρότες για απώλειες από τις πυρκαγιές

Προβλέπεται να δοθούν 50,4 ευρώ ανά ελαιόδεντρο, 33,6 ευρώ ανά δέντρο για λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανέρχονται σε 25,2 ευρώ και 16,8 ευρώ.
evoia-pyrkagies-pyropliktoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα 2,3 εκατ. δόθηκαν για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους

Το ποσό θα καταβληθεί σήμερα σε 533 μοναδιαίους ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ. Περισσότερα από 21,4 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής σε 4.270 πολίτες.