Φώτο: ΑΠΕ

Αρνητικός σε κοροναϊό ο ασθενής στο ΑΧΕΠΑ

Λήξη συναγερμού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καθώς βγήκε αρνητικό για κοροναϊό το δείγμα που ελήφθη από άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στο Ουχάν και είχε συμπτώματα γρίπης, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τέλος στην ανησυχία έδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης που δήλωσε στο ΑΠΕ πως , το δείγμα που ελήφθη από εξηντάχρονο άντρα ο οποίος προσήλθε χτες το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου μετά από ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ αποδείχτηκε αρνητικό για κοροναϊό.

«Ο συναγερμός έληξε» σημείωσε ο κ.Παντελιάδης. Ο εξηντάχρονος άντρας είχε επισκεφτεί πρόσφατα την περιοχή Ουχάν την Κίνας και προσήλθε στο νοσοκομείο με την υποψία ότι πάσχει από κοροναϊό. Τέθηκε σε θάλαμο απομόνωσης και ελήφθη δείγμα για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν επρόκειτο πράγματι για κρούσμα κοροναϊού ή όχι.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ένα από 21 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα τρία στη Θεσσαλονίκη. Το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εξαντλούν κάθε πιθανότητα, λαμβάνοντας μέτρα όπως έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ