ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
Πηγή: Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΔΥΠΑ: Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση στην ηλεκτροκίνηση στη Δ. Μακεδονία

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ, που αποσκοπούν στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού στη περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ειδική εκδήλωση αποφοίτησης για τους καταρτιζόμενους που ολοκλήρωσαν το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ).

Οι 70 καταρτιζόμενοι παρακολούθησαν πρόγραμμα, διάρκειας 62 ωρών, σε εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ στην Κοζάνη και στη Φλώρινα για την απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με αντικείμενο την επισκευή και τη συντήρηση ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της ΔΥΠΑ, που αποσκοπούν στην προετοιμασία του εργατικού δυναμικού της περιοχής για την εξασφάλιση της ομαλής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη Δυτική Μακεδονία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο διοικητής της ΔΥΠΑ και προέδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων, Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη και του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα.

Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η ΔΥΠΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας, ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, καθώς και τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια σε καινοτόμες δράσεις. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε χτίσει μία πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε προγράμματα που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της περιοχής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DYPA, DIPA, YPOYRGEIO ERGASIAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Στους 1.028.123 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο

Από τα 1.028.123 άτομα, 500.602 (ποσοστό 48,7%) άτομα είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 527.521 (ποσοστό 51,3%) είναι εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για προσλήψεις νέων στη ψηφιακή οικονομία

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν ως πάροχοι τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για έξι μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία.