ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
Φωτο: Shutterstock

Σε ΦΕΚ η απαλλαγή των πληγέντων στη Θεσσαλία από τη συμμετοχή σε φάρμακα

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των εκατό ευρώ και η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία οι πληγέντες από την κακοκαιρία "Daniel" του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων, εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως και οι Υφυπουργοί, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, και Αθανάσιος Πετραλιάς και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

Η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων, μέσω ειδικής και κατάλληλης παραμετροποίησης του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και των συστημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των εκατό (100) ευρώ, ενώ παράλληλα οι δαπάνες που αφορούν στην εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων παροχών των δικαιούχων πληγέντων από την κακοκαιρία "Daniel" θα υποβάλλονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακριτά, έτσι ώστε η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή των δικαιούχων από τη συμμετοχή, να αναζητηθεί κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Υγείας αποσκοπεί στην άμεση και αποτελεσματική κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των συμπολιτών μας που επλήγησαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η ελληνική κυβέρνηση στέκεται σταθερά στο πλευρό των πληγέντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrisoxoidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περαιτέρω ενίσχυση του ΕΟΦ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα Διοίκηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ότι τους περίσσεψαν φάρμακα τo τελευταίο έτος

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της νέας πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης της GIVMED που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας σε συνεργασία με τη διαΝΕΟσις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί φέρνει η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στους ασθενείς

Η διάθεση των τελικών φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης για ιατρικούς λόγους είναι πραγματικότητα και στη χώρα μας δίνοντας ανακούφιση σε χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών μέσω απατηλών διαφημίσεων

Οι εν λόγω διαφημίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, εμφανίζονται κυρίως ως «χορηγούμενες» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενες μάλιστα ψευδώς, σε πολλές περιπτώσεις, να προέρχονται από άρθρα έγκριτων εφημερίδων και ιστοσελίδων.
Farmaka, Medicines, Drugs, Pills, Ygeia, Health
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση φαρμακοποιών στην άρση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων

Όπως αναφέρει ο σύλλογος «η απόφαση αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους καθώς θεωρούμε ότι θα επανέλθει η αγωνία και η ανασφάλεια των πολιτών για την εξασφάλιση της θεραπευτικής τους αγωγής».