Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους Ιάπωνες επενδυτές

Σημαντικές ευκαιρίες για ιαπωνικές επενδύσεις στον τουρισμό, τα ακίνητα και τις υποδομές προσφέρει η Ελλάδα σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.

Η εικόνα της χώρας βελτιώνεται καθημερινά στο εξωτερικό και προσελκύει όλο και μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη να παρουσιάζει τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα στους Ιάπωνες επενδυτές, με συνέντευξη του στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Nihon Keizai Shimbun. Ο Κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και στις σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων στον τουρισμό, τα ακίνητα και τις υποδομές. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, βούληση της κυβέρνησης είναι να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και να μειώσει την υψηλή φορολογία που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα. Ειδικότερα έκανε μνεία στην προώθηση της ανάπλασης του παλαιού αερολιμένα της Αθήνας και της κατάργησης παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, καλώντας ιαπωνικές εταιρίες και επενδυτές να συμμετάσχουν στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενεργείας. Εξήγησε δε ότι με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ελληνική κυβέρνηση «προσπαθεί να διπλασιάσει το δείκτη οικονομικής ανάπτυξης στο 4%».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφερθείς τέλος στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθείται στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για τη σχετική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ του Ιανουαρίου επισημαίνοντας και την πρόθεση της Ιταλίας να συμμετάσχει σε αυτήν, ενώ εξήγησε ότι στόχος του εγχειρήματος είναι «η διάθεση του αερίου που παράγεται στα ανοικτά των ακτών των δύο χωρών, στις ευρωπαϊκές χώρες μειώνοντας την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο».

Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας και ιδιαίτερα για το μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης ο Κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι η συμφωνία «είναι άκυρη, καθώς καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο» αλλά και το γεγονός ότι «δεν έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης». Παράλληλα ανέφερε ότι «μπορούμε να επιχειρήσουμε διερευνητικές συνομιλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στο δικαστήριο της Χάγης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ereuna, epistimi, farmaka
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 157 εκατ. τα έξοδα για έρευνα στην Ελλάδα

Ο τομέας των επιχειρήσεων είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στις εθνικές δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης δίνοντας 1,073,22 εκατ. ευρώ. Ξεπέρασε Ισπανία, Λουξεμβούργο και Ιρλανδία η Ελλάδα που βρέθηκε στην 16η θέση.