ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας, ζήτησε ο Θ. Βενιάμης

«Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η ελληνική σημαία να κυματίζει πάλι στην πρύμνη των πλοίων μας, όπως αξίζει στην ένδοξη ναυτική μας παρακαταθήκη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης.

«Το Λιμενικό Σώμα έχει υπηρετήσει με συνέπεια και προσήλωση την ελληνική ναυτιλία, προσφέροντάς της καθοριστικές, για την ανάπτυξή της, υποστηρικτικές υπηρεσίες, εντός αλλά και εκτός συνόρων, ανά την υφήλιο, προάγοντας με σθένος τα συμφέροντά της στη διαμόρφωση της ναυτιλιακής πολιτικής στους διεθνείς οργανισμούς». Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, στην ομιλία του για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε απόψε, σε σχετική εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής. 

Ο κ. Βενιάμης, σημείωσε πως το Λιμενικό Σώμα, εκτός από το υψηλό καθήκον φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, είναι επιφορτισμένο και με σωρεία άλλων δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία των πλοίων υπό ελληνική σημαία και την υποστήριξη αυτών καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους, καθώς και με την προστασία των ελλήνων ναυτικών. Τόνισε δε, ότι το Σώμα αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής σημαίας και της ελληνικής ναυτιλιακής δύναμης σε κάθε κρίσιμη διαπραγμάτευση ναυτιλιακών θεμάτων.

Ο κ.Βενιάμης αναφέρθηκε και στο θέμα της ελληνικής σημαίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της.  «Αν και οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εξυπηρετούν σε πολλές περιπτώσεις τα ευρύτερα συμφέροντα της ελληνόκτητης ναυτιλίας, που είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο μας, επανέρχεται στο προσκήνιο το πρόβλημα της ελληνικής σημαίας και η σταθερά καθοδική πορεία που ακολουθεί - γεγονός που η Πολιτεία καλείται επειγόντως να διαχειριστεί, με τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αυτής, πριν η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη» τόνισε σχετικά. 

«Έχουμε όλοι υποχρέωση να συνδράμουμε στον στόχο αυτό, και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η ελληνική σημαία να κυματίζει πάλι στην πρύμνη των πλοίων μας, όπως αξίζει στην ένδοξη ναυτική μας παρακαταθήκη» δήλωσε ο κ. Βενιάμης, προσθέτοντας ότι ο τόπος μας χρειάζεται μια δυνατή ελληνική σημαία, που θα οπλίζει με διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα τους διπλωμάτες της ναυτιλίας, τα άξια μέλη του Λιμενικού Σώματος που καλούνται να την προάγουν. 

Τέλος είπε ότι η χώρα μας θα πρέπει να διατηρήσει τη ναυτική τεχνογνωσία της, και το ναυτικό επάγγελμα να αποτελέσει πάλι επιλογή για τους νέους που αντιμετωπίζουν την ανεργία και αναζητούν ευκαιρίες εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Απαραίτητη η ειρήνη στο Ιράν για ασφαλή διέλευση στο Χορμούζ

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι τόνισε ότι η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή είναι βασική για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, καλώντας για ομόφωνη στάση απ' όλες τις πλευρές, ενώ σημείωσε πως οι συγκρούσεις επηρεάζουν τη σταθερότητα στην περιοχή.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων για Ελλάδα

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων, καθώς και η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, είναι αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα, ενώ επισήμανε τη σημασία της θαλάσσιας ασφάλειας στην εθνική πολιτική της χώρας.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα σχεδιάζει νέα αποστολή πετρελαιοφόρου προς την Κούβα

Η Ρωσία στέλνει και δεύτερο πετρελαιοφόρο στην Κούβα μετά το πρώτο που έδεσε προχθές. Ο Ρώσος υπ. Ενέργειας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει την Κούβα στη δυσκολία, σπάζοντας τον αμερικανικό αποκλεισμό.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεδιάσκεψη 35 χωρών υπό τη Βρετανία για την ασφάλεια στο Στενό του Χορμούζ

Στις 2 μμ ξεκινά τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η Βρετανία για ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, με συμμετοχή και της Ελλάδας. Στόχος η διπλωματική επίλυση του ζητήματος και η μείωση των επιπτώσεων στην οικονομία.
Πλοίο Fast Ferries Άνδρος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αλλαγές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, απαγορευτικό σε Ραφήνα και Λαύριο

Τροποποιήσεις και καθυστερήσεις σημειώνονται στα δρομολόγια πλοίων λόγω κακοκαιρίας, με απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα πλοία προς Αργοσαρωνικό είναι μόνο κλειστού τύπου.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στη ναυτιλία παρουσιάζονται στα Ποσειδώνια

Στα φετινά Ποσειδώνια παρουσιάζονται οι νεότερες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για τη ναυτιλία, με τον κλάδο να ενσωματώνει σταδιακά το AI, διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα σε καινοτομία και επιφυλακτικότητα.