ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apostolos Tzitzikostas
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Εγκρίθηκε η αδειοδότηση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία

Η παλιά γέφυρα του Λουδία είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε το 1950 για να ενώσει οδικά τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. Η νέα γέφυρα, για την οποία υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, θα εξυπηρετήσει με επάρκεια τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διερχόμενων οχημάτων από το σημείο.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η αδειοδότηση για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτηση του έργου. 

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η παλιά γέφυρα του Λουδία είναι μεταλλική και κατασκευάστηκε το 1950 στον οδικό άξονα της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης - Βέροιας για να ενώσει οδικά τους νομούς Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. Πλέον αντιμετωπίζει σοβαρές φθορές και προβλήματα στατικότητας.

Η νέα γέφυρα, για την οποία υπάρχει δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, θα εξυπηρετήσει με επάρκεια τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διερχόμενων οχημάτων από το σημείο, καθώς πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδική διαδρομή ως εναλλακτική διαδρομή μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Παράλληλα αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους Δήμους Χαλκηδόνας και Αλεξάνδρειας, καθώς και των αγροτών των γύρω οικισμών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας κάνει λόγο για δημοπράτηση του έργου εντός του 2024 και προσθέτει: «είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, που πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης, ικανοποιώντας καταρχήν τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Αμέσως μετά  την ολοκλήρωση των μελετών, η Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας κινήθηκε με ταχύτητα και προχώρησε στο πιο κρίσιμο βήμα, άναψε το ‘πράσινο φως’ για την αδειοδότηση κατασκευής της νέας γέφυρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oasa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΑΣΑ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για καινοτόμες υπηρεσίες

Ο Οργανισμός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να συμμετέχει ως βασικός εταίρος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων συγκοινωνιακών υπηρεσιών.
vasilis gounaris sbpe
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασίλης Γούναρης: Τα πλαστικά πυλώνας προς ένα βιώσιμο μέλλον

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί απλώς επιλογή, αλλά επιτακτική ανάγκη για την άνθιση της βιομηχανίας πλαστικών στην Ελλάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόλλιας: Οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν σημαντικά τα δημόσια οικονομικά

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το προηγούμενο διάστημα, κατέθεσε στο υπουργείο, δύο μελέτες για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Σάμου και του Αρκαλοχωρίου, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.