ΓΔ: 2097.24 -0.46% Τζίρος: 21.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:38
Κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη
Κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με φόντο την πόλη και τον τερματικό σταθμό επιβατών.

Έργα επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ανάμεσά τους βρίσκονται επίσης αποφάσεις που αφορούν τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.

Προτάσεις για τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και έργου για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών δημόσιων φορέων τοπικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται μεταξύ των 1016 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που ελήφθησαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ανάμεσά τους βρίσκονται επίσης αποφάσεις που αφορούν τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ αλλά και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της προμήθειας οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αθηνά Αηδονά ενημέρωσε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σχετική έκθεση πεπραγμένων της οικονομικής επιτροπής ενώ επισήμανε ότι η επιτροπή έφτασε σε ένα πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας και αποτελεσματικότητας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την Οικονομική Επιτροπή και γνωστοποίησε ότι θα συνενωθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή στην νέα Περιφερειακή Επιτροπή. Οι σχετικές αρχαιρεσίες θα γίνουν στις 5 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε, άλλωστε, σε μια σειρά από δυσάρεστα γεγονότα, μεταξύ των οποίων και το περιστατικό με τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή στις μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού Κόλπου

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο αφανισμός των μυδιών είναι πρωτοφανής και αφορά σε όλο τον Θερμαϊκό Κόλπο με συνέπεια να μην έχει απομείνει τίποτα στις καλλιέργειες και να έχει καταστραφεί μαζικά και ο γόνος.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Προτάσεις στη κυβέρνηση για το θέμα του flyover

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση μέχρι το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα, η τοπική κοινωνία ήταν στο απόλυτο σκοτάδι ενώ στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, ο ίδιος ζήτησε το έργο να μην ξεκινήσει αν δεν έχει πρώτα ξεκινήσει το Μετρό.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Αναδεικνύει το όραμα για Βόρεια Ελλάδα στο 2ο Investment Forum

Ο Κώστας Γκιουλέκας υπογράμμισε πως η ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει εθνικό αντίκτυπο, αναφέροντας τα λιμάνια, τα ΑΕΙ και τη γεωγραφική θέση ως πλεονεκτήματα, ενώ εξήρε το ThessINTEC και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκιουλέκας: Η έκθεση Αλέξανδρος 2000 ταξιδεύει στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Ο Κώστας Γκιουλέκας τονίζει τον συμβολισμό της παρουσίασης της έκθεσης «Αλέξανδρος 2000» στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, αναδεικνύοντας τους ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς Ελλάδας–Αιγύπτου και τη διεθνή απήχηση του έργου.
Αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοδος 9,7% στην κίνηση του αεροδρομίου Μακεδονία τον Οκτώβριο

Αύξηση 9,7% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον Οκτώβριο, με 755.920 ταξιδιώτες. Ισχυρή άνοδος στις διεθνείς πτήσεις, ενώ Έλληνες, Γερμανοί, Κύπριοι, Άγγλοι και Ιταλοί ήταν οι κορυφαίες εθνικότητες.