ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη
Φώτο: Shutterstock

Έργα επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ανάμεσά τους βρίσκονται επίσης αποφάσεις που αφορούν τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.

Προτάσεις για τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και έργου για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών δημόσιων φορέων τοπικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται μεταξύ των 1016 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που ελήφθησαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ανάμεσά τους βρίσκονται επίσης αποφάσεις που αφορούν τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ αλλά και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της προμήθειας οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αθηνά Αηδονά ενημέρωσε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σχετική έκθεση πεπραγμένων της οικονομικής επιτροπής ενώ επισήμανε ότι η επιτροπή έφτασε σε ένα πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας και αποτελεσματικότητας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη την Οικονομική Επιτροπή και γνωστοποίησε ότι θα συνενωθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή στην νέα Περιφερειακή Επιτροπή. Οι σχετικές αρχαιρεσίες θα γίνουν στις 5 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε, άλλωστε, σε μια σειρά από δυσάρεστα γεγονότα, μεταξύ των οποίων και το περιστατικό με τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Στη Σόφια μαζί με φορείς για λιμάνια, επενδύσεις και συνέργειες

Η περιοδεία ελληνικής αποστολής υπό τον Υφυπουργό Κ. Γκιουλέκα ξεκινά 16-17 Φεβρουαρίου στη Σόφια, με διήμερες συναντήσεις με βουλγαρικούς φορείς και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρωτική καταστροφή στις μυδοκαλλιέργειες του Θερμαϊκού Κόλπου

Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, ο αφανισμός των μυδιών είναι πρωτοφανής και αφορά σε όλο τον Θερμαϊκό Κόλπο με συνέπεια να μην έχει απομείνει τίποτα στις καλλιέργειες και να έχει καταστραφεί μαζικά και ο γόνος.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Προτάσεις στη κυβέρνηση για το θέμα του flyover

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν είχε ενημέρωση μέχρι το περασμένο καλοκαίρι για το θέμα, η τοπική κοινωνία ήταν στο απόλυτο σκοτάδι ενώ στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, ο ίδιος ζήτησε το έργο να μην ξεκινήσει αν δεν έχει πρώτα ξεκινήσει το Μετρό.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Σημαντική στιγμή η ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO

Ο Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε ιστορική τη διεθνή αναγνώριση του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τονίζοντας τη σημασία του για τον ελληνισμό, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα πυροπροστασίας με εγκύκλιο της Αποκεντρωμένης

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας–Θράκης εξέδωσε εγκύκλιο με συστάσεις για πρόληψη πυρκαγιών που απευθύνονται κυρίως σε καλλιεργητές, διαχειριστές αγροτικής γης και κατοίκους τουριστικών περιοχών.