ΓΔ: 1377.99 -0.22% Τζίρος: 14.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Επ. Ανταγωνισμού: Ενημέρωση για απόκτηση EUROMEDICA από Strix και Farallon

Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα - πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Ενημερώθηκε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την απόκτηση της EUROMEDICA από τις εταιρείες STRIX και FARALLON.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιτροπής που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της:

Στις 29.12.2023 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία α) η «Strix Asset Management LTD.» (εφεξής «STRIX»), μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «Strix Holdings II L.P.» και β) η «FARALLON CAPITAL MANAGEMENT L.L.C. (εφεξής «FARALLON») αποκτούν τον κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «EUROMEDICA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ» (εφεξής «EUROMEDICA»). Η EUROMEDICA τελεί, επί του παρόντος, υπό τον κοινό έλεγχο των FARALLON και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

2. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων περιγράφονται κατωτέρω: 

(i) Η STRIX αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, με έμφαση τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Strix ασκεί τον αποκλειστικό έλεγχο επί της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., ιδιοκτήτριας της γενικής κλινικής Ερρίκος Ντυνάν.

(ii) Η FARALLON αποτελεί εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών και δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

(iii) Η EUROMEDICA αποτελεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και λειτουργεί κυρίως νοσοκομειακές μονάδες (κλινικές), διαγνωστικά κέντρα - πολυϊατρεία, καθώς και κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα Επ. Ανταγωνισμού για την υγεία, διαπιστώνει μέτρια συγκέντρωση

Η Αρχή δημοσιοποίησε την Ενδιάμεση Έκθεση επί της έρευνας που διεξάγει στην Παροχή Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και Συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης και έβγαλε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Ξεκινά κλαδική έρευνα για τις υπηρεσίες Υγείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον εν λόγω κλάδο, καθιστούν αναγκαία την έρευνα για να εξετασθούν θέματα υγιούς ανταγωνισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Να αποτραπούν στρεβλωτικά φαινόμενα λόγω κοροναϊού

Με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων του καταναλωτή, και για να αποτραπούν στρεβλωτικά φαινόμενα λόγω κοροναϊού η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάζει κατά προτεραιότητα τις καταγγελίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Politico: Έρευνα σε 10 εταιρείες για κονδύλια 2,5 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εξετάζουν το ενδεχόμενο απάτης για κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις έρευνες να αφορούν και τους τρεις κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, υποστηρίζει το δημοσίευμα.