ΓΔ: 2631.62 -2.03% Τζίρος: 242.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:38
Λογότυπο ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τα ποσά που πιστώθηκαν τον Μάρτιο του 2023

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023, ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο.

Στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικονομικής εκκρεμότητας, που είχε δημιουργηθεί τον Μάρτιο του 2023, με την αστοχία από την ανάδοχο εταιρία ως προς τα ποσά των συντάξεων που προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 σε 572.000 συνταξιούχους (σχετικό δελτίο Τύπου εκδόθηκε στις 16/3/2023, https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-191), η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, με την καταβολή της σύνταξης Φεβρουαρίου 2024, που θα καταβληθεί τέλος Ιανουαρίου 2024, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμού των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάστηκαν από την παραπάνω αστοχία είχαν προσωποποιημένη πληροφόρηση εντός του ίδιου μήνα (3ος/2023) μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα αυτά αναφερόταν ρητώς το υπερβάλλον ποσό, που καταβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό υπερβάλλον ποσό, που πληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023, ανερχόταν στα 15,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβαν επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτικές ημερίδες e-ΕΦΚΑ και DRV στην Καστοριά, 20-22 Οκτωβρίου

Ο e-ΕΦΚΑ και ο γερμανικός DRV διοργανώνουν στις 20-22/10/2026 ενημερωτικές ημερίδες στην Καστοριά για συνταξιοδοτικά θέματα ασφαλισμένων που έχουν εργαστεί σε Ελλάδα και Γερμανία, στο Ενυδρείο Καστοριάς, 09:00-16:00.
ΕΦΚΑ και ευρώ χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Οκτωβρίου

Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε πως οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026 θα καταβληθούν την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, στους μη μισθωτούς, στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ από το 2017 και μετά, καθώς και σε όλους τους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων.
λογότυπο ΕΦΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ο ΕΦΚΑ περνά σε ψηφιακή εποχή για ταχύτερες συντάξεις

Ο ΕΦΚΑ εισέρχεται σε ψηφιακή εποχή με νέο πληροφοριακό σύστημα έως το τέλος του καλοκαιριού, στοχεύοντας στη μείωση γραφειοκρατίας, γρηγορότερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας.