ΓΔ: 1441.94 -0.51% Τζίρος: 31.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ποιες εταιρείες είναι υποψήφιες για τον Φορέα Απόκτησης Ακινήτων

Στην επόμενη φάση θα λάβει χώρα η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές, από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σήμερα 16 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά ο 2ος Κύκλος του Διαλόγου, μέσω της κοινοποίησης σχεδίου σύμβασης παραχώρησης προς τους προεπιλεγέντες επενδυτές, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στα συμβατικά τεύχη του Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έγκριση των από 20.10.2022 και 07.08.2023 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι:

  1. «Bain Capital Credit»,
  2. «Christofferson, Robb & co, LLC»,
  3. «Fortress Credit Corp.»,
  4. Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas - Beaumont Summit Financial DAC»,

Στις 21.12.2023 στο πλαίσιο της Β.Ι Φάσης («Διάλογος») του Διαγωνισμού για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων του Ν. 4738/2020 τέθηκαν υπόψη των προεπιλεγέντων επενδυτών μέσω του συστήματος Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία. Μεταξύ αυτών το αναθεωρημένο έγγραφο βασικών συμβατικών όρων (term sheet), το οποίο ενσωματώνει πορίσματα των διενεργηθεισών συνεδριών μεταξύ της αναθέτουσας αρχής και των προεπιλεγέντων επενδυτών στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου του Διαλόγου, αλλά και τις πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις  για το Φορέα, με το ν. 5072/2023.

Στην επόμενη φάση θα λάβει χώρα η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές, από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY-Parthenon: Οι πυλώνες που δημιουργούν αξία για την ελληνική οικονομία

Η μελέτη της EY-Parthenon διαπιστώνει ότι παρά τη δεκαετία χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης που προηγήθηκε, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό περιβάλλον εξαιτίας μεταξύάλλων των αυξημένων δυνατοτήτων πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Saudi Arabia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε στο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικής ίνας για τη μεταφορά δεδομένων και σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασίας στις ψηφιακές υποδομές.
businessdaily-Papathanasis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Έκλεισαν οι δράσεις επιχειρηματικότητας δίκαιης μετάβασης

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατατέθηκαν 840 αιτήσεις ενδιαφερόμενων συνολικής δημόσιας δαπάνης 50,588 εκατ. ευρώ και προϋπολογισμού συνολικών επενδύσεων περίπου 73 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Στο 62% οι άμεσες ξένες επενδύσεις την τελευταία τριετία στην Ελλάδα

Το 2020, είχαν μειωθεί στα 3,2 δισ. δολάρια, αλλά αυτό οφειλόταν στην πανδημία του covid-19 που οδήγησε στην ανάσχεση των οικονομικών δραστηριοτήτων, με τις παγκόσμιες ΞΑΕ να κάνουν βουτιά 58% το έτος αυτό.