ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Kopelouzos-Sissi
Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου El-Sisi με τον κ. Δημήτρη Κοπελούζο, τον Πρωθυπουργό, Dr. Mostafa Madbouly, τον Υπουργό Ενέργειας, Dr. Mohamed Shaker, και στελέχη του Ομίλου Κοπελούζου.

Συνάντηση προέδρου Σίσι με τον Δημ. Κοπελούζο για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου "GREGY Project" για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνάντηση με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι είχε σήμερα ο πρόεδρος του ελληνικού Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριο Κοπελούζο, παρουσία του πρωθυπουργού, Dr. Mostafa Madbouly, του υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr. Mohamed Shaker, και ορισμένων ανώτερων στελεχών της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Σύμβουλος Ahmed Fahmy, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου "GREGY Project" για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινού ενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επόμενης φάσης υλοποίησης του έργου, δηλαδή την εκπόνηση των τελικών τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, καθώς και της μελέτης για τον καθορισμό της διαδρομής των θαλάσσιων καλωδίων σύνδεσης.

Στον πρόεδρο δόθηκε μια επισκόπηση των σχεδίων του ομίλου για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο. Στον πρόεδρο Αλ Σίσι έγινε παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση των κοινών εργασιών μεταξύ της Αιγύπτου και του ομίλου για την υλοποίηση ενός έργου παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9,5 γιγαβάτ, το οποίο θα στηρίξει σημαντικά την αιγυπτιακή οικονομία και θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια στην Αίγυπτο και την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος Αλ Σίσι έδωσε οδηγίες να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κοινές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να ολοκληρωθούν τα προτεινόμενα έργα το συντομότερο δυνατό. Τόνισε επίσης την ανάγκη να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να εξαλειφθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου. Ο πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αιγύπτου να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η οποία θα ωφελήσει την Αίγυπτο τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Ο πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε την επίμονη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, η οποία καταδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις που μοιράζονται οι δύο χώρες.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Κλειδί για φθηνότερο ρεύμα η διασύνδεση Ελλάδας -Αιγύπτου

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η χώρα θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την κατασκευή του καλωδίου, τονίζοντας πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο πράσινης ενέργειας και συμβάλει στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Επέκταση στρατηγικής σχέσης με την Αίγυπτο και στο φυσικό αέριο

Το Μνημόνιο Κατανόησης Ελλάδας-Αιγύπτου ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή εξειδικευμένων συμφωνητικών συνεργασίας, ανάμεσα σε ελληνικές και αιγυπτιακές εταιρείες, όπως τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, την ΕΔΕΥ και τη ΔΕΠΑ Διεθνών Έργων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα επόμενα βήματα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

Διαβούλευση μεταξύ των Διαχειριστών των Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ελλάδας και Αιγύπτου για την επιλογή της καταλληλότερης επιλογής για τη διασύνδεση των δύο χωρών με υποβρύχιο καλώδιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντική για την Ευρώπη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου

Το έργο που έχει γεωπολιτική σημασία για την Ευρώπη, ενδέχεται να ενταχθεί στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της διασύνδεσης των διευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας.