ΓΔ: 1380.85 -0.02% Τζίρος: 32.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
Φωτο: Shutterstock

Υπ. Ανάπτυξης: Μελέτη για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας

Με ορίζοντα το 2030 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων ανάλυση των δεδομένων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Στην κατάρτιση μελέτης για την υποστήριξη του Εθνικού Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας με ορίζοντα το 2030 προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η γενική γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Κυριαζή, προτίθεται να αναθέσει, άμεσα, την κατάρτιση μελέτης για την υποστήριξη του εθνικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας με ορίζοντα το 2030 που σχετίζεται ενδεικτικά με:

  • περιγραφή των ισχυρών και αδύναμων σημείων του εθνικού συστήματος καινοτομίας καθώς και των προκλήσεων και των ευκαιριών (πχ SWOT analysis) που αυτό αναμένεται να αντιμετωπίσει έως το 2030.
  • Ανάλυση των δεδομένων που προσφέρει στην χώρα η έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων όπως των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, της επισιτιστικής κρίσης, της ενεργειακής επάρκειας, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, την αντιμετώπιση νέων ασθενειών κ.α.
  • Περιγραφή των δυνατοτήτων παραγωγής και ενσωμάτωσης των εθνικών ερευνητικών αποτελεσμάτων και καινοτομιών στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας, όπως αυτές διαμορφώνονται κάτω από τις νέες συνθήκες σε διεθνές επίπεδο.
  • Χαρτογράφηση των συνεπειών μεταξύ των ελληνικών και των περιφερειακών δράσεων ΕΤΑΚ με διεθνή ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά η περιφερειακά προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία.
  • Διαμόρφωση σειράς αξόνων και θεματικών παρεμβάσεων για την ενδυνάμωση του εν λόγω οικοσυστήματος
  • Διαμόρφωση κατάλληλων και επίκαιρων δεικτών μέτρησης για την παρακολούθηση της ΕΤΑΚ
  • Κατάρτιση τεκμηριωμένων προτάσεων για έπινα ολοκληρωμένο σύστημα διακυβέρνησης και παρακολούθησης ΕΤΑΚ με ορίζοντα το 2030.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο κλάδος των κατασκευών βασικός πυλώνας της οικονομίας

H υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι «το όραμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών».
kainotomia, innovation
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στην Έρευνα και Καινοτομία

Οι αρμόδιοι υπουργοί συζήτησαν την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια, και επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο να συνεργάζονται ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Politeia Kainotomias, YPAN
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτεία Καινοτομίας στο ΧΡΩΠΕΙ: Έως 28/3 του 2023 οι δεσμευτικές προσφορές

Προκρίθηκε, ως καταλληλότερη για τη στέγαση της Πολιτείας, η επιλογή των παλαιών εγκαταστάσεων της ΧΡΩΠΕΙ επί της οδού Πειραιώς διότι εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση όχι μόνο από το κέντρο του Πειραιά αλλά και από το κέντρο της Αθήνας.