ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Επιδότηση εργασίας 4.000 ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας

Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ και διάρκειας 12 μηνών, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1041) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ και διάρκειας 12 μηνών, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η παράταση των συμβάσεων αφορά 4.000 ωφελούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού προσωπικού και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και η απασχόληση των ωφελουμένων θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφουν η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Μέσω και αυτού του προγράμματος, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα ότι όχι μόνο εντάσσουμε στην αγορά εργασίας μακροχρόνια ανέργους, αλλά ενισχύουμε και τις δομές του δημόσιου τομέα υγείας. 'Αλλωστε, βασικός πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μην μείνει κανείς πίσω και αυτό θα γίνει με πολιτικές που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε: «Κάνοντας πράξη μία ακόμα προεκλογική μας δέσμευση, συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας 4.000 συμπολιτών μας σε καίριες ειδικότητες του εθνικού συστήματος υγείας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακεδονία: Προχωρά το πρόγραμμα δωρεάν απογευματινών χειρουργείων

Την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας επισκέφθηκε ο Γ. Παπαγεωργίου, ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση 4.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργείων και τη σημαντική μείωση λιστών αναμονής στα νοσοκομεία της Περιφέρειας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Χειρουργική αίθουσα νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ μείωσε για πρώτη φορά τις αναμονές στα χειρουργεία

Ο υφ. Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως για πρώτη φορά το ΕΣΥ μείωσε σημαντικά τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο, λόγω αύξησης προσωπικού, απογευματινών χειρουργείων και αξιοποίησης ιδιωτικών κλινικών, παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στην Αγγλία από πρωτοφανή επιδημία μηνιγγίτιδας

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» την επιδημία μηνιγγίτιδας στο Κάντερμπερι, με 15 κρούσματα και δύο θανάτους, ενώ τα περισσότερα περιστατικά συνδέονται με νυχτερινό κέντρο όπου συχνάζουν φοιτητές.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Ρεκόρ με πάνω από 550.000 δωρεάν ραντεβού τον μήνα

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι το 2026 θα γίνουν 8.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, με 5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές θέσεις. Υπογράμμισε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και την ανάγκη στήριξης του κλάδου.