ΓΔ: 1374.08 -0.51% Τζίρος: 27.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:26:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Σ. Εφραίμογλου: Πρόκληση η ανάδειξη της καινοτομίας σε πυλώνα ανάπτυξης

«Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους» είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ συμμετείχε με έξι επιχειρηματικές ομάδες στο εθνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης «Mobile World Congress Barcelona 2024», της σημαντικότερης Διεθνούς Έκθεσης του κλάδου της Ψηφιακής Τεχνολογίας, καθώς και στην παράλληλη εκδήλωση «4 Years From Now» (4YFN) που διεξάγονται στην Βαρκελώνη.

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το ΕΒΕΑ συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2017 και ενισχύει την παρουσία του σταθερά, υποστηρίζοντας την συμμετοχή δυναμικών, υποσχόμενων επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στη Θ.Ε.Α., βελτιώνοντας διαρκώς την προετοιμασία και την οργάνωση, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της παρουσίας της.

Όπως είπε η πρόεδρος: «Το ελληνικό οικοσύστημα κερδίζει σταδιακά την αναγνώριση που του αξίζει και δημιουργεί το δικό του στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Στο ΕΒΕΑ δεν θα μπορούσαμε παρά να νιώθουμε δικαιωμένοι για αυτή την πορεία. Μόνο η Θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ έχει φιλοξενήσει πάνω από 450 αξιόλογες επιχειρηματικές ομάδες, παρέχοντας στέγη, αλλά και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, έχουμε συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 διεθνείς διοργανώσεις καινοτομίας παγκοσμίως. Σήμερα, συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην διεθνοποίηση, στη δικτύωση, στην υποστήριξη της πρόσβασης σε ξένες αγορές και πηγές χρηματοδότησης. Επιδιώκουμε να είμαστε σε επαφή με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τις τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόκληση της επόμενης δεκαετίας είναι να αναδείξουμε την καινοτομία σε ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Να αποκτήσουμε μια κρίσιμη μάζα καινοτόμων εταιριών, με ικανότητες για γρήγορη ανάπτυξη».

Οι επιχειρηματικές ομάδες της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν η Grapevine Digital, η Evryka - Digital Innovative Solutions, η Agenso, η SmartRep, η Keyoto και η Neawallet.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Υψηλό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

«Ως ΕΒΕΑ έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια σημαντική εμπειρία, υπηρεσίες και διεθνή δικτύωση σε θέματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας - που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Ουκρανίας», είπε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κυρία Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΒΕΑ με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την περαιτέρω προώθηση των οικονομικών μας δεσμών» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρωταγωνίστησαν στην ανάπτυξη το 2023

Στη διάρκεια του 2023, εγγράφηκαν 8.655 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 2.897, ενώ το 2022 οι εγγραφές είχαν ανέλθει σε 7.465 και οι διαγραφές σε 2.532. Το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών αυξήθηκε σε 5.758 το 2023.