ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Skrekas-Breton
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Συνάντηση Σκρέκα - Μπρετόν για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ευρώπη

Ό υπουργός Ανάπτυξης απηύθυνε πρόσκληση στον Τιερί Μπρετόν να επισκεφθεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα που προωθούν την πράσινη μετάβαση στην πατρίδα μας.

Συνάντηση με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου «Ανταγωνιστικότητα». 

Στο επίκεντρο της συζήτησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία καθώς και τα επόμενα κρίσιμα βήματα.  

Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Επίτροπο τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής της Ελλάδας με προτεραιότητα την επαναβιομηχάνιση και τις δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία. 

Η κυβέρνηση με συγκροτημένο σχεδιασμό δημιουργεί πολλαπλαστική αξία για την οικονομία μας και αυτό μεταφράζεται σε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους μας.  

Ο Κώστας Σκρέκας απηύθυνε πρόσκληση στον Τιερί Μπρετόν να επισκεφθεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα που προωθούν την πράσινη μετάβαση στην πατρίδα μας και δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ αυτών, και η αμυντική βιομηχανία που αφορά τη θωράκιση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Να επεκταθούν οι κρατικές ενισχύσεις στην βιομηχανία

«Οι κρατικές ενισχύσεις θα πρέπει να επεκταθούν σε τομείς που είναι κρίσιμοι για τη στρατηγική αυτονομία, όπως η εξόρυξη κρίσιμων πρώτων υλών, η αμυντική βιομηχανία και τα ναυπηγεία», τόνισε ο υπουργός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σενετάκης: Η επαρκής χρηματοδότηση της ΕΕ θα κινητοποιήσει τις επενδύσεις

«Είναι σημαντικό», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, «οι προσπάθειες για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού στόχου να μην υπονομευθούν από αντικειμενικές δυσκολίες των κρατών μελών να ανταποκριθούν στις διοικητικές απαιτήσεις».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Στόχος μας η βιομηχανία να φτάσει το 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2030

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η βιομηχανία αμείβει τους εργαζόμενούς της με μισθούς 30% υψηλότερους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους και δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση Μητσοτάκη στην Κομισιόν για ευρωπαϊκή στήριξη της βιομηχανίας

Η ελληνική πρόταση έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να οδηγήσει σε μία σημαντική ανταπόκριση από την πλευρά της βιομηχανίας, καθώς προσφέρει οικονομικά κίνητρα, αντί να βασίζεται σε διακοπές στην παροχή στη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης τονίζει σε επιστολή του ο Κυρ. Μητσοτάκης.
ximika - chemical
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι θέτει η νομοθεσία της ΕΕ τη χημική βιομηχανία

Το Πανευρωπαϊκό Συμβούλιο Χημικής Βιομηχανίας δημοσίευσε την πρώτη από μία σειρά μελετών, αναφορικά με τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη βιωσιμότητα των χημικών προϊόντων.