ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΣΑΕΕ: Δημιουργία πολυεργοδοτικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Με τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ, δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους να εξασφαλίσουν σύνταξη για τα στελέχη και το προσωπικό τους με τις προϋποθέσεις του δεύτερου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης.

Την δημιουργία πολυεργοδοτικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης για το προσωπικό των μελών του, σε συνεργασία με έμπειρα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, ιδίως αναφορικά με τα νοσοκομειακά προγράμματα, σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητάει από τα μέλη του να γνωστοποιήσουν στο σύνδεσμο το ενδιαφέρον τους καθώς και τις πρώτες παρατηρήσεις τους για το θέμα.

Ο σύνδεσμος υπενθυμίζει πως, με το ν. 5078/2023 προβλέπεται η ίδρυση πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (πολυεργοδοτικά ΤΕΑ), με αποκλειστικό σκοπό τη χορήγηση συνταξιοδοτικών παροχών ή και συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών παροχών σε είδος ή σε χρήμα.

Με τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ, δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους να εξασφαλίσουν σύνταξη για τα στελέχη και το προσωπικό τους με τις προϋποθέσεις του δεύτερου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των Πολυεργοδοτικών Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι:

  •   η ευνοϊκή φορολόγηση των παροχών των στελεχών και των εργαζομένων
  •   η δυνατότητα να προστεθούν καλύψεις και παροχές όπως νοσοκομειακής περίθαλψης και βοήθειας σε ομαδική βάση, σε συνεργασία με την ασφαλιστική αγορά
  • η αξιοπιστία που εξασφαλίζεται κυρίως από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος
  • η αποφυγή από τις εταιρείες,του κόστους ίδρυσης και διοικητικής υποστήριξης ξεχωριστού ταμείου με διοικητικό συμβούλιο, κεφάλαιο και τήρηση των εκτεταμένων υποχρεώσεων και κανόνων που προβλέπει ο νόμος
  • οι καλύτερες αποδόσεις. 
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Ύψιστη προτεραιότητα η κοινωνική ασφάλεια των πολιτών

«Η ανάπτυξη της επαγγελματικής ασφάλισης αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς που με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει εγχώριες επενδύσεις» επισήμανε η υπουργός Εργασίας
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τσακλόγλου: Ο μέσος χρόνος απονομής της σύνταξης είναι 60 ημέρες

«Ο ΕΦΚΑ ξεκινά ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά εκείνους που πλησιάζουν το όριο συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρξει μία προετοιμασία από μέρους τους για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και την ταχύτερη απονομή σύνταξης» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tον Δεκέμβριο το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης, σημείωσε ότι, κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση, μειώθηκε η παρακράτηση της σύνταξης των εργαζόμενων συνταξιούχων από το 60% στο 30%, το οποίο οδήγησε σε πενταπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Τι θα γίνει με τις αμοιβές των συνταξιούχων που εργάζονται

Ο υπουργός σημείωσε ότι αν πρόκειται για μισθωτή εργασία ο μη ανταποδοτικός πόρος θα είναι ύψους 10% επί των επιπρόσθετων εισοδημάτων για μισθωτούς ή το μισό από αυτό που πληρώνουμε για σύνταξη κύριας ασφάλισης.
money, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ποσά ενίσχυσης για συνταξιούχους και κοινωνικά ευάλωτους πολίτες

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ιδιαίτερα σημαντικά όμως είναι και άλλα μέτρα για τον εξορθολογισμό των ταμείων, όπως η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα. Πόσα κερδίζουν οι συνταξιούχοι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.