ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
Φωτο: Shutterstock

Το α' δίμηνο του 2024 δόθηκαν επιστροφές φόρων 435 εκατ. παραπάνω από πέρσι

O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ με άξονα την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διοικητικών βαρών.

Το πρώτο δίμηνο του έτους, για επιστροφές φόρων αποδώσαμε 1,2 δισ. ευρώ, δηλαδή, 435 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα «Η Αυξανόμενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΑΑΔΕ με άξονα την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διοικητικών βαρών.

Όπως σημείωσε, έχει αλλάξει η διεθνής οικονομία και οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία επηρεάζουν διαρθρωτικά και δομικά το επιχειρείν και αυτό οδηγεί και στην ανάπτυξη ψηφιακών τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών.

Ειδικά για τα τελωνεία τόνισε ότι ο δείκτης ικανοποίησης από τις τελωνειακές υπηρεσίες έχει φτάσει σε 77% από το 35% το 2015. Έχει συντελεστεί μια σημαντική δουλειά, αλλά έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, όπως είπε και ενδεικτικά ανέφερε ότι ετοιμάζεται η «ενιαία θυρίδα» που θα παραδοθεί εντός του έτους. «Το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης εμπορευματοκιβωτίων οχημάτων θα βγει σε διαγωνισμό τις επόμενες μέρες και θα αλλάξει τον χάρτη προστατεύοντας την υγιή επιχειρηματική δράση», όπως σημείωσε.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι ήδη έχουν δοθεί 226 άδειες εγγυημένου εξαγωγέα ενώ πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το υγιές επιχειρείν. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακά οι δηλώσεις για δωρεές ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα

Για δηλώσεις φόρου δωρεάς ακινήτων, κινητών και χρημάτων προς ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και λοιπά νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα «myPROPERTY» μια νέα ειδική κατηγορία.
businessdaily-Pitsilis-Giorgos-AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής: Νέα ψηφιακά εργαλεία από την ΑΑΔΕ για πάταξη της φοροδιαφυγής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ εξήγησε τη σημασία που έχουν εφαρμογές όπως το MyData -η ψηφιακή λογιστική αποτύπωση των συναλλαγών- στην απλοποίηση των φορολογικών ενεργειών, τόσο για το κράτος όσο και για τους πολίτες.
pos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασύνδεση ταμειακών με POS: «Αγνοούνται» 10.000 έως 12.000 επιχειρήσεις

Με βάση τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από την ΑΑΔΕ, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει συμμορφωθεί πλήρως, είτε ολοκληρώνοντας την διασύνδεση, είτε έχοντας ξεκινήσει τις διαδικασίες.
Pitsilis, AADE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το σύστημα αποδοχής πληρωμών μέσω καρτών αλλοδαπής έκδοσης στο δίκτυο EFT/POS και e-POS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και e-POS για το e-Παράβολο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η έκδοση βεβαίωσης οφειλής για μεταβίβαση ακινήτου από σήμερα

Σε συνέχεια της ψηφιακής έκδοσης του Αποδεικτικού Ενημερότητας, οι φορολογούμενοι πλέον εκδίδουν ψηφιακά και τη Βεβαίωση Οφειλής, χωρίς να απαιτείται η μετάβασης τους στη ΔΟΥ.
Foroi, Forologia, FPA, VAT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Διευρύνονται οι δυνατότητες στο myDATA για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Οι επιχειρήσεις μπορούν να καταχωρούν σε δήλωση ΦΠΑ μεταγενέστερης περιόδου, τυχόν έξοδα που εκδόθηκαν και εμφανίζονται γι’ αυτές στην πλατφόρμα myDATA σε προηγούμενη περίοδο της ίδιας χρήσης.