ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Skrekas-Kostas
Φωτο: Υπουργείο Ανάπτυξης

Σκρέκας: Η βιομηχανική παραγωγή έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση

Ο υπουργός ανέφερε πως από το 2019 έχει διπλασιαστεί η βιομηχανική παραγωγή κι έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση ενώ είναι εμφανείς οι τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης.

Δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης αν δεν μεγαλώσει η παραγωγική βάση της χώρας, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που καταβάλεται ώστε ο ρυθμός ανάπτυξης να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Ο υπουργός ανέφερε πως από το 2019 έχει διπλασιαστεί η βιομηχανική παραγωγή κι έχει επανέλθει σε επίπεδα πριν την κρίση ενώ είναι εμφανείς οι τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες και έρχονται επενδυτές αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά και σε αυτή την πορεία συνεχίζουμε την προσπάθεια». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, η προσπάθεια του υπουργείου εστιάζεται στα εξής πεδία:

  • Μείωση της γραφειοκρατίας με ένα νέο πληροφοριακό σύστημα ώστε να μπορεί ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση από το γραφειο του επενδυτή.
  • Οργανωμένοι υποδοχείς θα είναι βιομηχανικά και τεχνολογικά πάρκα
  • Αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων
  • Νέα κριτήρια στον αναπτυξιακό νόμο (για καινοτομία, ESG κλπ)
  • Εντός του Απριλίου ξεκινάει ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ- Καινοτομώ» μέσω του οποίου θα διατεθούν 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου το Καλάθι του Νονού

Για τους λόγους που δεν αναρτώνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στοιχεία για το καλάθι του νοικοκυριού στο «e-καταναλωτής», ο κ. Σκρέκας είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από 22/4 το «Καλάθι των νονών», από 24/4 το «Καλάθι του Πάσχα»

Tο «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα παράγει, δημιουργεί και μπορεί να εξάγει

Ο κ. Σκρέκας απεθυνόμενος στον brand president της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα άλλα στελέχη της λιανεμπορικής αλυσίδας είπε: «δείχνετε τον δρόμο για το πού πρέπει να πάει Ελλάδα, η οποία μπορεί να μετατραπεί στον "λαχανόκηπο" της Ευρώπης».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώστας Σκρέκας: Στρατηγικός στόχος η επαναβιομηχάνιση της χώρας

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τόνισε, είναι η ενίσχυση της μεταποίησης της χώρας και η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης για να διασφαλιστούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας, σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην τιμή του αρνιού στο «καλάθι του Πάσχα» και είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε».