ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Ενίσχυση ύψους 8 εκατ. σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Daniel

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00.

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων από τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην περιφέρεια Θεσσαλίας».

Αυτό προβλέπεται στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και δημοσιεύτηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00.

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση, και, μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Η δράση θα χρηματοδοτηθεί με Εθνικούς πόρους από το «ΤΠΑ Υπουργείου Ανάπτυξης - Β. Ενίσχυση της Βιομηχανίας», άξονας προτεραιότητας:5.8 «Ενίσχυση των επιχειρήσεων για αύξηση της εξωστρέφειας στις εθνικές και διεθνείς αγορές».

Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι επιχειρήσεις που στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 διέθεταν:

  • εγκατάσταση (έδρα ή παράρτημα) στις περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, (οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο Παράρτημα IV της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης).
  • ενεργό ΚΑΔ (κύριο ή δευτερεύων) στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 5 της αναλυτικής πρόσκλησης της δράσης.
  • Οι αιτήσεις ενίσχυσης θα εγκριθούν με βάση την αναλυτική πρόσκληση της δράσης. Στην αναλυτική πρόσκληση περιγράφονται με λεπτομέρεια, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησής τους, η ένταξή τους για χρηματοδότηση και οι λοιποί όροι της δράσης.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Χαράζουμε για την Ελλάδα μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης

«Μόνο πέρυσι η Ε.Τ.Επ. διοχέτευσε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ σε έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας με έμφαση στην πράσινη μετάβαση, την καινοτομία και την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο κ. Σκρέκας.
businessdaily-Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Σκρέκας: Το αρνί στο «καλάθι του Πάσχα» πωλείται κάτω των 10 ευρώ

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «οι προσπάθειες για την αποκλιμάκωση συνίσταται σε τρεις προσπάθειες: στην αύξηση των μισθών, στους ελέγχους και στην τόνωση του ανταγωνισμού».
Kostas Skrekas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαθέσιμη στους καταναλωτές η αναβαθμισμένη πλατφόρμα e-Καταναλωτής

«Ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του καλάθι προϊόντων, να συγκρίνει τις τιμές σε ελάχιστο χρόνο, να επιλέξει αλυσίδα και να προχωρήσει στην πιο συμφέρουσα, κατ' αυτόν, αγορά» ανέφερε ο κ. Σκρέκας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές στα τρόφιμα στο πασχαλινό τραπέζι

Για την συνεχή άνοδο που καταγράφουν οι τιμές στα καύσιμα ο Κ. Σκρέκας θύμισε το πλαφόν που έχει τεθεί στο περιθώριο κέρδους στα πρατήρια και τόνισε πως γίνονται έλεγχοι και ανά εβδομάδα ανακοινώνονται πρόστιμα.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Anaptixis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Από τις 22 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου το Καλάθι του Νονού

Για τους λόγους που δεν αναρτώνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες στοιχεία για το καλάθι του νοικοκυριού στο «e-καταναλωτής», ο κ. Σκρέκας είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης.