ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intrum, Georgakopoulos
Πηγή: Intrum

Γεωργακόπουλος (Intrum): Να τονωθεί η κουλτούρα της αποταμίευσης στη χώρα

«Το Ταμείο της Intrum Ελλάδος έχει περισσότερα από 1.000 μέλη επί συνόλου 1.300 εργαζομένων. «Αποτελεί ένα υγιές, μεγάλο Ταμείο για το οποίο η διοίκηση κάνει συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης» τόνισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τον πλέον οργανωμένο τρόπο για μακροπρόθεσμη αποταμίευση, με τη συνδρομή μάλιστα επαγγελματιών διαχειριστών, αποτελεί η συμμετοχή των εργαζομένων σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, τόνισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum στην Ελλάδα και Global Head of Servicing του Ομίλου Intrum, στο 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

O κ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν συστηματικό τρόπο αποταμίευσης, ακόμη και για μικρού ύψους κεφάλαια, και με πολύ χαμηλό κόστος. Η Ιntrum ήταν η πρώτη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που προχώρησε στην ίδρυση Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης, σε μια κίνηση που είχε διπλή σημασία για το νέο ακόμη κλάδο των servicers, όπως τόνισε.

«Καταρχάς, ενισχύσαμε την αίσθηση του μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που έχει η δραστηριότητά μας και παράλληλα, τα οφέλη του Ταμείου βοηθούν στη διακράτηση της υψηλής ποιότητας εργαζομένων μας σε έναν κλάδο ανταγωνιστικό που χαρακτηρίζεται από κινητικότητα και προσέλκυση ταλέντου».

Το Ταμείο της Intrum Ελλάδος έχει περισσότερα από 1.000 μέλη επί συνόλου 1.300 εργαζομένων. «Αποτελεί ένα υγιές, μεγάλο Ταμείο για το οποίο η διοίκηση κάνει συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης ενώ έχει τη στήριξη του Συλλόγου των εργαζομένων που συνέβαλε στην ισχυροποίησή του».

Ο επικεφαλής της Intrum στην Ελλάδα επισήμανε ότι ο θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης βρίσκεται σε κομβικό σημείο, μετά και την έλευση του νέου πλαισίου, η οποία αναπόφευκτα δημιουργεί μια αρχική διστακτικότητα στα μέλη. «Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα του θεσμού παραμένουν, με ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης, η οποία προϋποθέτει ακόμη περισσότερη ενημέρωση για τα οφέλη που υπάρχουν για εργαζόμενους και οργανισμούς και την ανάγκη εθελοντικής εισφοράς για την ασφάλιση, πέραν του κράτους. Αξίζει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει το νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να τονωθεί η κουλτούρα της αποταμίευσης στη χώρα και συνεχίσει να αναπτύσσεται ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος και πρόσθεσε: «πρόκειται για εξαιρετικό εργαλείο μακροπρόθεσμης αποταμίευσης και το νέο νομοθετικό πλαίσιο τον βάζει σε πιο στέρεη βάση, με ακόμα περισσότερη διαφάνεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Μηλαπίδης: Στην Ελλάδα το 2050 θα είμαστε 1 εκ. λιγότεροι

«Τα καλά νέα είναι ότι το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει διαρκώς, η ζωή των τριών φάσεων έχει τελειώσει. Ο παραδοσιακός διαχωρισμός εκπαίδευση, εργασία, συνταξιοδότηση σπάει, φέροντας νέες προκλήσεις και στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Πρόκληση η εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε διαδικασίες, κουλτούρες και κανόνες στο εσωτερικό της εταιρείας σε θέματα αξιοκρατίας και στο πως γίνεται η επιλογή των στελεχών του Διαχειριστή» ανέφερε ο κ. Μάργαρης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάλογος με την κυβέρνηση για ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Αλ. Σαρρηγεωργίου σημείωσε πως για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στις ασφαλίσεις του κλάδου υγείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Η εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας έχει επιστρέψει

«Ως Πολιτεία», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας που είναι γενναιόδωρο για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας.