ΓΔ: 1482.88 0.35% Τζίρος: 34.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

M. Τσαρμπόπουλος: H καινοτομία είναι μία από τις κεντρικές αξίες μας

Ο κ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Alpha Bank, ως η Τράπεζα που εισήγαγε τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη χώρα το 1981 και που το 2021 έδωσε τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης στα ΑΤΜ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Στον διαχρονικό ρόλο της Alpha Bank στην προώθηση της καινοτομίας και τη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων που έχουν ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο αναφέρθηκε ο Chief Digital Officer της Τράπεζας, Μιχάλης Τσαρμπόπουλος από το πάνελ με τίτλο «Καινοτομία Made In Greece: Κοινωνικός Και Οικονομικός Αντίκτυπος» του Delphi Economic Forum.

Ο κ. Τσαρμπόπουλος επεσήμανε πως η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της Alpha Bank, ως η Τράπεζα που εισήγαγε τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη χώρα το 1981 και που το 2021 έδωσε τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης στα ΑΤΜ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

«H καινοτομία είναι μία από τις κεντρικές αξίες του οργανισμού μας και για αυτό φροντίζουμε να εξετάζουμε συνεχώς νέα εργαλεία τεχνολογίας και να ενσωματώνουμε στοιχεία καινοτομίας σε μοντέρνα έργα και πρωτοβουλίες», είπε ο κ. Τσαρμπόπουλος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολυάριθμες υπηρεσίες της Alpha Bank που έχουν διευκολύνει την καθημερινότητα των Πελατών της, όπως το myAlpha Quick Loan, το πρώτο καταναλωτικό δάνειο για ποσά έως €5.000, μέσα από online και paperless διαδικασία αίτησης, έγκρισης και εκταμίευσης αλλά και το ψηφιακό χαρτζιλίκι myAlpha Vibe που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα σε γονείς και παιδιά.

«Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας i3 που βάζει τους ανθρώπους μας εσωτερικά στην Τράπεζα να αγκαλιάσουν την καινοτομία. Φέτος το πρώτο βραβείο του i3 κέρδισε μία ολοκληρωμένη πρόταση συναδέλφου μας για παροχή αναβαθμισμένης εμπειρίας εξυπηρέτησης Πελατών μας με προβλήματα ακοής στα καταστήματα», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσαρμπόπουλος.

«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τώρα προχωράμε και στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, συνεπείς στον σκοπό μας που είναι να στηρίζουμε την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο».

«Ναι» στις συνεργασίες με fintechs

Ο κ. Τσαρμπόπουλος δήλωσε παράλληλα πως η Alpha Bank αναζητά πάντα καινοτόμες λύσεις που έχουν στο επίκεντρο την διευκόλυνση της ζωής των Πελατών της. Γι’ αυτό και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με startups και fintech επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν όραμα και εξειδίκευση. «Επιδιώκουμε ενεργά συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις και ειδικά με fintech, καθώς μέσα από τέτοιες συνεργασίες έχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις υπηρεσίες μας με νέες καινοτόμες, και να επιταχύνουμε την υλοποίηση πρωτοβουλιών που θεωρούμε ότι έχουν αξία για τους Πελάτες και την Τράπεζα», ανέφερε ο κ. Τσαρμπόπουλος.

Μάλιστα, μίλησε και για τις ήδη υλοποιηθείσες συνεργασίες με fintechs που έδωσαν πολύ επιτυχημένες λύσεις, όπως εφαρμογή που, σε συνεργασία με startup από την Ισπανία, διατέθηκε στο προσωπικό της Τράπεζας και το παρακινεί να υιοθετεί απλές, καθημερινές, βιώσιμες πρακτικές που συνδέονται με τους ESG στόχους της Alpha Bank. Παράλληλα, η Τράπεζα, σε συνεργασία με σουηδική startup, υιοθέτησε πιλοτικά εφαρμογή που βοηθά στην προώθηση του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού για παιδιά 8-12 ετών.

Τέλος, η Alpha Bank εισήγαγε τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, με τη βοήθεια ελληνικής startup που ειδικεύεται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. «Ο συγκεκριμένος ψηφιακός βοηθός απαντάει ερωτήσεις πελατών μας τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά και χρησιμοποιεί συνδυασμό τριών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, Natural Language Processing, Natural Language Understanding, και Generative AI», πρόσθεσε ο κ. Τσαρμπόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Plithorismos, Inflation, Plythorismos, Times, Trofima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε τροχιά υποχώρησης στο 2% το 2025 έχει μπει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Μικρές οι πιθανότητες για στασιμοπληθωρισμό, εκτιμά η Alpha Bank. Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι ρυθμοί αύξησης τιμών στις υπηρεσίες και στα τρόφιμα. Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες αυξήσεις το πρώτο τρίμηνο 2024.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έκρηξη» 82% στις αιτήσεις για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό στο α' 4μηνο

Ξεπέρασαν τις 25.000 οι νέες αιτήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2024, ενώ μέσω του Μηχανισμού έχουν, συνολικά, πραγματοποιηθεί 16.704 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών που αντιστοιχούν σε 5,92 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παγωμένα» τα επιτόκια των καταθέσεων, αυξημένα στα νέα δάνεια

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων αυξήθηκε στις 5,71 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ αυτό μεταξύ υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σταθερό στις 5,78 εκατοστιαίες μονάδες.