ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Shutterstock

Αύξηση κρατήσεων έως 5% για την Ελλάδα από Ολλανδούς και Βέλγους

Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον και την αισιοδοξία που εκφράστηκαν από τους Tour Operators, δείχνουν ότι η τουριστική σεζόν 2024 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη για την Ελλάδα.

Αυξημένη κατά σχεδόν 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κινείται η τουριστική κίνηση από Ολλανδία και Βέλγιο προς Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων του πρώτου τριμήνου 2024, όπως αυτά καταγράφονται από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων του Βελγίου (ABTO).

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιτυχία η προβολή της Ελλάδας στις αγορές των Κάτω Χωρών με τη συμμετοχή σε προωθητικές δράσεις όπως αυτή του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών σε δύο workshops TravDay, που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαρτίου 2024 στο Amersfoort της Ολλανδίας και στις 28 Μαρτίου 2024 στη Γάνδη του Βελγίου.

Στο πλαίσιο των workshops, πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και Tour Operators της Ολλανδικής και της Βελγικής αγοράς, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, εστιάζοντας στην ποικιλία των τουριστικών προϊόντων, στις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η χώρα μας, καθώς και στα νέα τουριστικά αξιοθέατα και υποδομές. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς, τις προοπτικές για την τουριστική σεζόν 2024, και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ελληνικές περιφέρειες.

Αύξηση κρατήσεων και αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν

Στο πλαίσιο των workshops TravDay, έγινε επίσης καταγραφή της πορείας των κρατήσεων για την Ελλάδα από τις αγορές Ολλανδίας και Βελγίου.Σύμφωνα με το report της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Βελγίου (ABTO) για τα travel trends και τα travel intentions των Βέλγων τουριστών κατά το 1ο τρίμηνο του έτους 2024, παρατηρείται μία αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα της τάξης του 4,88%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Την αυξητική αυτή τάση των κρατήσεων για την Ελλάδα επιβεβαίωσαν και οι παρευρισκόμενοι Τour Operators και travel agents στο πλαίσιο των συναντήσεων τους με τους εκπρόσωπους της ΥΠΕΞ Κάτω Χωρών. Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον και την αισιοδοξία που εκφράστηκαν από τους Tour Operators, δείχνουν ότι η τουριστική σεζόν 2024 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη για την Ελλάδα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πήλιο και Βόλος σε ετοιμότητα να υποδεχτούν τους χειμερινούς επισκέπτες

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης: «Η Ομοσπονδία για μία ακόμα φορά συντονίζει τις δυνάμεις της σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές για να σωθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος στην Μαγνησία».
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Δίνουμε έμφαση στη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και τα τελευταία χρόνια σημειώνει αύξηση αφίξεων και εσόδων.