ΓΔ: 1481.65 0.11% Τζίρος: 87.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η EasyJet θα μεταφέρει πάνω από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024

Η υπουργός Τουρισμού σε συνάντησή της με στελέχη της EasyJet παρέθεσε τους βασικούς άξονες, για έναν ισόρροπο και βιώσιμο ελληνικό τουρισμό και τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού σε διαφορετικούς προορισμούς.

H νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της αεροπορικής εταιρείας EasyJet και της Easy Jet  holidays συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Κωνσταντίνου Ζήκου με στελέχη της. Από πλευράς EasyJet παρόντες ήταν οι Roy Stratford, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας και Richard Owens, επικεφαλής διεθνών συνεργασιών της Easy Jet holidays.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε τους βασικούς άξονες, για έναν ισόρροπο και βιώσιμο ελληνικό τουρισμό και τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού σε διαφορετικούς προορισμούς στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Όπως εξήγησε, η συνέργεια με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, παράλληλα, με την αξιοποίηση των δημογραφικών και άλλων στοιχείων προτιμήσεων των επισκεπτών της εταιρείας, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την ανάπτυξη της παρουσίας του ομίλου σε νέους ελληνικούς προορισμούς. Με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανέπτυξε η κυρία Κεφαλογιάννη, θα υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία της EasyJet και του ΕΟΤ για την περαιτέρω εξειδίκευση των δράσεων, στο πλαίσιο ενός νέου αναθεωρημένου, αποδοτικού και αποτελεσματικού σχεδίου, αλλά και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

Στο μεταξύ η EasyJet ενημέρωσε την υπουργό Τουρισμού, πως θα μεταφέρει περισσότερους από 2,39 εκατ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2024 (με πάνω από 1,5 εκατ. κατευθείαν από την Μεγάλη Βρετανία) αλλά και για την επέκταση του πτητικού προγράμματός τους και στο νησί της Σκιάθου. Η εταιρεία επιχειρεί ήδη σε 15 αεροδρόμια με 137 δρομολόγια στο σύνολο της χώρας και παρέχει 230.000 πακέτα διακοπών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Να γίνει η Ελλάδα πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

«Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών», υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη, «δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό, με στόχο τη βιωσιμότητα των προορισμών και του τουριστικού προϊόντος».
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Έμφαση σε αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για τον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται με πόρους του ΤΤΑ συνολικού ύψους περίπου 387 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία διαρθρώνονται σε τέσσερις άξονες.
SEV_EuroElections_Brochure
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Η Ελλάδα έχει ωριμάσει και μπορεί να πάει πολύ καλύτερα

«Αλοίμονό μας αν συμβεί κάτι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν διανοούμαι Ελλάδα της δραχμής ή Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Τα θέματα τότε θα ήταν άλλης τάξης, θα ήταν εθνικά», είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ - EasyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς Ελλάδα

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.