ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ

Στόχος του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων είναι μεταξύ άλλω η συμβολή στην αύξηση της προσβασιμότητας της περιοχής και στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με χαμηλούς ρύπους.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 στο Κερασοχώρι Αγράφων η 3η κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και της Ομάδας Συντονισμού για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα, με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Στόχος του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και των τριών Δήμων, είναι η συμβολή στην αύξηση της προσβασιμότητας της περιοχής, στη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία με χαμηλούς ρύπους, στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας με την προστασία και ανάδειξη των φυσικών και πολιτισμικών πόρων για την συγκράτηση του πληθυσμού και την αύξηση των επισκεπτών, στην στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και ενίσχυση της απασχόλησης.

Στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης, παρουσιάστηκε η πρόοδος ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα, ενώ συμφωνήθηκαν και προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα με έμφαση σε δράσεις για την αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου και τη διαμόρφωση πράσινων διαδρομών.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης μετείχαν η Προεδρία της Κυβέρνησης, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και οι Δήμοι Αγράφων, Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλοι του υπ. Οικονομικών διαψεύδουν την πιθανότητα για νέες παροχές

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, τα αυξημένα φορολογικά έσοδα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2023, είναι σε ταμειακή βάση, ενώ υπενθυμίζουν πως η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μέτρα 4,4 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πολιτών.
euro, metrita, cash, money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλή πτήση το πρωτογενές πλεόνασμα, υπέρβαση 6,2% στα έσοδα φόρων

Σε ταμειακούς όρους, το πλεόνασμα του πενταμήνου είναι 2,352 δισ. πάνω από τον στόχο. Σε δημοσιονομικούς η υπέρβαση είναι μικρότερη. Κοντά στα 25 δισ. τα φορολογικά έσοδα, κάτω από τον στόχο οι δαπάνες.
xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασαν τα 20 δισ. τα φορολογικά έσοδα, ώθηση από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος

Επιβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο α' τετράμηνο, με το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι υψηλότερο από τα 3,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας, εκ νέου, κατά πολύ τον στόχο.