ΓΔ: 2492.2 0.18% Τζίρος: 260.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:16:37
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Η ΔΕΘ φέρνει στο «κόκκινο» τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Στο 85% φτάνουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων στο πρώτο σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε μια ανάκαμψη μέχρι το τέλος του έτους μετά από ένα καλοκαίρι μειωμένης επισκεψιμότητας.

Προς sold out οδεύουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για κρατήσεις δωματίων τα δύο Σαββατοκύριακα της 88ης ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.

Τα δωμάτια γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιμιακός, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή καταγράφονται πληρότητες της τάξεως του 80%-85% για το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, όπου κυριαρχεί η επίσκεψη και η ομιλία του πρωθυπουργού.

«Οι κρατήσεις φέτος για το πρώτο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, λόγω του ότι τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι στο 80% - 85% και το ποσοστό θα ανέβει όσο πλησιάζουν οι μέρες. Η πόλη ετοιμάζεται, ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ΔΕΘ και σίγουρα θα αφήσει ένα καλό αποτύπωμα στην οικονομία της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Σιμιακός.

Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο και την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων πρόσθεσε πως «παραδοσιακά κινείται λίγο πιο χαμηλά από το πρώτο, ωστόσο είναι ένα δυνατό διήμερο και θα έχουμε καλή πληρότητα».

Αναφορικά με την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, ο κ. Σιμιακός υποστήριξε πως διαπιστώθηκε «μια κόπωση» στο ρυθμό των κρατήσεων στα δωμάτια των ξενοδοχείων, υπογραμμίζοντας πως «το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει το περσινό. Υπήρχαν απώλειες στις πληρότητες. Το καλοκαίρι, έως τώρα, ήταν ιδιαίτερο, παρά το γεγονός πως οι οιωνοί του πρώτου πεντάμηνου ήταν άκρως θετικοί».

Εξηγώντας τους λόγους της μειωμένης επισκεψιμότητας είπε πως η Θεσσαλονίκη στηρίζεται στον οδικό τουρισμό από βαλκανικές χώρες, όπως Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, επισκέπτες που φέτος επέλεξαν να μην διανυκτερεύσουν στην πόλη. Αντίθετα υπήρχαν αρκετές αφίξεις από την Τουρκία που «ισοστάθμισαν τις απώλειες από τις υπόλοιπες αγορές», σύμφωνα με τον κ. Σιμιακό.

Ο Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι επόμενοι μήνες, μέχρι το κλείσιμο του 2024, θα κυλήσουν πολύ καλύτερα λόγω και των πλάνων που ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης για προσέλκυση τουριστών κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου του Αγίου Δημητρίου και Απελευθέρωσης της πόλης τον Οκτώβριο, αλλά και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης ενόψει της 85ης ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πληρότητες του Ιουλίου και του Αυγούστου, υπογραμμίζοντας πως τα χαμόγελα ήρθαν «από την επιδρομή των Βαλκάνιων τουριστών».
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Παρουσίαση 45 στελεχών Επιτροπής Διεύρυνσης στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν 45 νέα στελέχη της ΕΔΔΗΣ, με σύνθημα το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Παρουσιάστηκαν επίσης αποτελέσματα έρευνας για τις προσδοκίες των πολιτών, με Βαρδακαστάνη και Σκανδαλίδη παρόντες.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικές συναντήσεις για τη ναυτιλία από το ΥΠΕΣ στο 7ο Balkan Forum

Το ΥΠΕΣ - Τομέας Μακεδονίας-Θράκης θα διοργανώσει θεματικές συναντήσεις για την εμπορική ναυτιλία μετά ή κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, με στόχο την προώθηση λύσεων για τη ναυτιλία στη βόρεια Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Κώστας Γκιουλέκας.
Ελληνική σημαία και ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις του Σεπτεμβρίου: Ακρίβεια, πακέτο ΔΕΘ, τέλος Ταμείου Ανάκαμψης

Η κυβέρνηση θέτει τρεις προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική έως τον Σεπτέμβριο: αντιμετώπιση ακρίβειας, ενίσχυση εισοδημάτων και ολοκλήρωση του Ταμείου Ανάκαμψης. Ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα για τιμές και συντάξεις χηρείας.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η HotelBrain αναλαμβάνει για 10 χρόνια μίσθωση του Lambi Resort στην Κω

Η HotelBrain ανακοίνωσε τη 10ετή μίσθωση του Lambi Resort στην Κω, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με 8 ξενοδοχεία στο νησί. Το νέο 4 αστέρων resort προσφέρει 160 δωμάτια, σύγχρονες παροχές και ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.