ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στη γερμανική αγορά ποντάρει ο ελληνικός τουρισμός

Συνάντηση με κορυφαία στελέχη της TUI, του μεγαλύτερου παγκόσμιου ταξιδιωτικού ομίλου, είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Tουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης θέλοντας να στείλει μήνυμα για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε στο Βερολίνο με κορυφαία στελέχη του TUI που είναι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στον κόσμο με σκοπό να τονίσει την εμπιστοσύνη της Ελλάδας στην γερμανική αγορά παρά την ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού στο Βερολίνο και για να επιβεβαιώσει την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού.

«H στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού προχωράει και υλοποιείται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Η γερμανική τουριστική αγορά είναι από τις πλέον σημαντικές για την Ελλάδα. Περίπου 4 εκατομμύρια έρχονται κάθε χρόνο και το 2018 άφησαν 2,8 δισ. ευρώ. Αποφάσισα να έρθω στο Βερολίνο, θέλοντας να περάσω ένα διπλό μήνυμα: Πρώτον, την εμπιστοσύνη μας προς τη γερμανική αγορά παρά τη ματαίωση της ΙΤΒ και δεύτερον, ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει τη δυναμική του πορεία», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού μετά τη συνάντηση που είχε με τον Sebastian Ebel, μέλος του ΔΣ του ομίλου και ceo Hotels & Resorts, την Helen Caron, διευθύντρια Purchasing της TUI Group και την Antonia Bouka, Head of Public Policy-Destinations.

Στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τα στελέχη της TUI, η οποία ήταν γόνιμη και παραγωγική και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην παγκόσμια τουριστική αγορά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά και ευκαιριών παρουσιαστούν.

Νωρίτερα ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον Pawel Niewiadomski, πρόεδρο του ECTAA, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών, με τον οποίο συζήτησαν για τα μέτρα που έλαβε η χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου ώστε να καλύπτει ανάλογες περιπτώσεις.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση και με εκπροσώπους του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου DRV και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο του ομίλου, Norbert Fiebig, τον ceo Dirk Inger, τον Διευθυντή Πολιτικής και Εξωτερικού Τουρισμού, Volker Adams και την Verena Gross johann, Διευθύντρια Events, Σεμιναρίων και Μάρκετινγκ, με τους οποίους συζήτησε για τους τρόπους που μπορεί να παραμείνει σταθερό το τουριστικό πρόγραμμα ενώ ανακοινώθηκε ότι το συνέδριο του συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020 και, συγκεκριμένα, στο Costa Navarino.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Giannis Retsos, SETE, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Ρέτσος: Οι πέντε αναγκαίες παρεμβάσεις στήριξης για τον τουρισμό

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ «δεν διαφαίνεται έναρξη τουριστικής δραστηριότητας πριν από τα μέσα Μαΐου, κρίνουμε πλέον πως ο τομέας που έχασε το 78% του εισοδήματός του την χρονιά που μας πέρασε». 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία για αυξημένες τουριστικές κρατήσεις φέτος στην Ελλάδα

Γερμανικό δίκτυο αναφέρει πως η Ελλάδα ονειρεύεται μια τουριστική επανεκκίνηση το καλοκαίρι, με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων να την καθιστούν ελκυστικό προορισμό.