ΓΔ: 815.08 0.00% Τζίρος: 25.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:07:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η «Ελληνική Παραγωγή» ζητά νέα βιομηχανική στρατηγική

Η «Ελληνική Παραγωγή» τονίζει οτι είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης μια εθνικής ολοκληρωμένης βιομηχανικής στρατηγικής που θα εφοδιάσει τις ελληνικές βιομηχανίες όλων των μεγεθών.

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής, συνεκτικής και ολοκληρωμένης βιομηχανικής στρατηγικής επισημαίνει η «Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα Βιομηχανική Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για τη στήριξη της βιομηχανικής υπεροχής της Ευρώπης, τα οποία κινούνται σε τρεις βασικές προτεραιότητες. Την διατήρηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού στο εσωτερικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Την κλιματική ουδετερότητα της Ευρώπης έως το 2050 και την διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Παραγωγή «Στις σημερινές συνθήκες και υπό το φως της νέας Βιομηχανικής Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής, συνεκτικής και ολοκληρωμένης,βιομηχανικής στρατηγικής όπως είχε επισημανθεί με την κοινή διακήρυξη ΣΕΒ – Ελληνικής Παραγωγής- Περιφερειακών και Κλαδικών Συνδέσμων το Νοέμβριο του 2017. Αυτή η Στρατηγική θα εφοδιάσει τις ελληνικές βιομηχανίες, όλων των μεγεθών και όλων των κλάδων, με τα κατάλληλα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να συμμετάσχουν ισότιμα στην προσπάθεια για μια ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο, πράσινη και ψηφιακή Ευρώπη».

Η «Ελληνική Παραγωγή» υπενθυμίζει εξάλλου ότι οι χώρες με ισχυρή βιομηχανία επέδειξαν πολύ μεγαλύτερη αντοχή από τις χώρες που στηρίζονταν κατεξοχήν στις υπηρεσίες. «Η παρούσα συγκυρία μεγάλης γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας καθιστά σαφές ότι η μεταποιητική βιομηχανία, με την ισχυρή οικονομική και κοινωνική πολλαπλασιαστική επίδρασή της, είναι η απαραίτητη δικλείδα ασφαλείας για να είναι καλύτερα θωρακισμένη η εθνική οικονομία απέναντι σε εξωγενή σοκ», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαίος ο εξορθολογισμός του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, κκ Μ. Κατρίνης και Γ. Αρβανιτίδης τονίζουν ότι το κόστος του ρεύματος για τη βιομηχανία έχει αυξηθεί έως 50% και μάλιστα εν τω μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 10,4% του γενικού δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία

Ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία με μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2020, παρουσίασε μείωση 10,4% έναντι αύξησης 11,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2019 με το 2018.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία με πρόβλεψη για logistics

«Ο χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και στην εφοδιαστική αλυσίδα» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης στο 4th International Logistic Forum.