ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Walking-Thessaloniki
Shutterstock

Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης ζητούν μέτρα για να αποφευχθούν τα λουκέτα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον υπ. Οικονομικών ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που δέχονται πλήγμα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Άμεσα μέτρα που να δίνουν ανάσα στις εμπορικές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος τη δοκιμασία στην οποία υπόκεινται αυτές τις μέρες, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) που κάνει λόγο για «δραματική κατάσταση των επιχειρηματιών» που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έμποροι και επαγγελματίες της χώρας μας πλήττονται βάναυσα από το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει με τον κορονοϊό αλλά και από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Έβρο».

Ο ΕΣΘ, υπογραμμίζει τη «δραματική κατάσταση» των επιχειρηματιών-μελών του, οι οποίοι σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, «δηλώνουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους, καθώς η κίνηση στα καταστήματα είναι μηδενική και οι προοπτικές δυσοίωνες» και ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών «για να προλάβουμε τα λουκέτα στην αγορά και την ανεργία που συνεπάγεται από αυτό το γεγονός αυτό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

lockdown, koronoios, katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα ανακούφισης και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητάει η ΠΟΜΙΔΑ

Η ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων με επιστολή της ζητά από την κυβέρνηση να ορίσει άμεσα για ποιες επιχειρήσεις θα ισχύσει η μείωση ενοικίου κατά 40% ώστε να καταβληθεί εγκαίρως το 60% στους ιδιοκτήτες.