ΓΔ: 2345.71 0.02% Τζίρος: 324.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Μάνη-Παπαδημητρίου: Απλοποίηση αδειοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων

«Μειώνεται το διοικητικό βάρος για τις επιχειρήσεις, αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία, ενισχύεται η καινοτομία και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας», επεσήμανε η υφυπουργός Ανάπτυξης.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

«Η απλοποίηση της αδειοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων και η αποτελεσματική εποπτεία τους, αποτελούν βασικούς πυλώνες του στρατηγικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη της χώρας. Μειώνεται το διοικητικό βάρος για τις επιχειρήσεις, αντιμετωπίζεται η γραφειοκρατία, ενισχύεται η καινοτομία και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας», επεσήμανε.

Η υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της ψηφιοποίησης των διαδικασιών μέσω της πλατφόρμας Open Βusiness, ένα ενιαίο, ψηφιακό περιβάλλον όπου οι επιχειρήσεις θα διεκπεραιώνουν διαδικασίες αδειοδότησης και μεταβολών γρήγορα και εύκολα.

Σχεδιασμένη για να εξελίξει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων με το κράτος, η πλατφόρμα υποστηρίζει τη διαλειτουργικότητα με άλλα ψηφιακά συστήματα του Δημοσίου, όπως το Taxisnet, το e-Παράβολο και το ΓΕΜΗ, ενώ επιτρέπει τη μεταφόρτωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την αδειοδότηση μιας δραστηριότητας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ έχουν εξαχθεί σημαντικά συμπεράσματα, που περιλαμβάνουν προτάσεις για τη μείωση των κανονιστικών εμποδίων και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Υπογράμμισε, τέλος, την προσήλωση της Κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις που προάγουν την ανάπτυξη και την ευημερία: «Με όραμα και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την επενδυτική δραστηριότητα. Η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των διοικητικών βαρών κατά 25% εντός της επόμενης διετίας αποτελεί έναν εφικτό στόχο, που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ σε όλη τη χώρα

Συστήνεται ομάδα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για δειγματοληπτικό έλεγχο 59 υπηρεσιών ΓΕΜΗ, με στόχο τον έλεγχο ορθής εφαρμογής διαδικασιών και επιβολής προστίμων στους υπόχρεους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 112 νέες εντάξεις στον Αναπτυξιακό Νόμο, επενδύσεις 553 εκατ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε 112 επενδυτικά σχέδια ύψους 553 εκατ. ευρώ μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, με δημόσια ενίσχυση 289,5 εκατ. ευρώ και πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Τον Φεβρουάριο περνά το νομοσχέδιο για απλούστευση βιομηχανίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η στήριξη της σύγχρονης ελληνικής βιομηχανίας είναι βασική προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας και στη βελτίωση των εισοδημάτων.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπές αξιολόγησης για επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς Μεγάλες Επενδύσεις

Το υπουργείο Ανάπτυξης συγκρότησε τρεις Επιτροπές Αξιολόγησης για την εξέταση και υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Μεγάλες Επενδύσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Ανάπτυξης: Προσωρινοί πίνακες για ενισχύσεις σε μεταποίηση και εφοδιαστική

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης για μεταποίηση, εφοδιαστική αλυσίδα και περιοχές ειδικής ενίσχυσης. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μέσα σε 10 ημέρες, ενώ οι τελικοί πίνακες θα βγουν στις 31 Ιανουαρίου.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών 337,8 εκατ. το 2025 από αναπτυξιακούς νόμους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι το 2025 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ πληρωμών από τους αναπτυξιακούς νόμους, με 337,8 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές.