ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Image by Steve Buissinne from Pixabay

Αυξήθηκαν σημαντικά οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Ιούλιο

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον μήνα Ιούλιο, αγγίζοντας το ποσό των 724,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 492,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Σημαντικά αυξημένες παρουσιάζονται οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον μήνα Ιούλιο,οι οποίες φτάνουν στο ποσό των 724,9 εκατομμύρια ευρώ έναντι 492,8 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Ακόμα, στο ποσό των 1,639 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο του 2019 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες έναντι 1,714 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Ιούνιο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με βάση τα οποία αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο τον μήνα Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο οι πληρωμές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες όπως και οι επιστροφές φόρων κινήθηκαν σε μηδενικά επίπεδα.

Το ίδιο ισχύει και για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο οι χρηματοδοτήσεις προς τους φορείς όσο και οι τελικές πληρωμές για την καταβολή εκκρεμών συντάξεων ήταν μηδενικές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο μελετά το ΥΠΟΙΚ

Εντός του Οκτώβρη επίκειται η πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων προς τις τράπεζες για την ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω του οποίου προβλέπεται να «πέσουν» στην αγορά περί τα 400 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
xristostaikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις, πρόστιμα και αφορολόγητο στο τραπέζι Σταϊκούρα - φοροτεχνικών

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, που έχει προτάξει ως θεμελιώδη στόχο την υψηλού ρυθμού οικονομική μεγέθυνση εντός πλαισίου πειθαρχημένων, υγιών και βιώσιμων δημόσιων οικονομικών και ευσταθούς τραπεζικού τομέα.
Xaris Theoxaris
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. Θεοχάρης: Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα φοροδιαφυγής

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σημείωσε «δε θα χαριστούμε σε κανέναν ο όποιος δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».