Φώτο: Pixabay

Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση επισήμανε όμως πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των επιταγών και των ενοικίων των καταστημάτων.

Την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Σταύρος Καφούνης. Παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να διευκρινιστεί το ζήτημα των επιταγών που αποτελεί απειλή για το μέλλων πολλών επιχειρήσεων καθώς και των ενοικίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν σήμερα από τους συναρμόδιους  υπουργούς,  κρίνονται ιδιαίτερα θετικά και κάλυψαν, σε πρώτη φάση, το μεγαλύτερο ποσοστό των βασικών αιτημάτων που κατατέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η προσθήκη στα μέτρα στήριξης σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων που πλήττονται είναι ικανοποιητική και αποκλιμάκωσε τον φόβο μη κάλυψης των απαραίτητων βασικών αναγκών όσων κινούνται στο χώρο του εμπορίου και του επιχειρείν. Ειδικότερα, θετική είναι η πρόβλεψη καταβολής επιδόματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους επιτηδευματίες, αλλά απομένει να διερευνηθεί η δυνατότητα καταβολής επιδόματος  στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  και με άλλες μορφές εταιριών.

Τέλος, μένει να διευκρινιστεί το θέμα της διαχείρισης των επιταγών, που για πολλούς κλάδους αποτελεί βασική απειλή για το μέλλον τους καθώς και να διερευνηθεί περαιτέρω τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει το 60% των μισθωμάτων που του αναλογούν, λόγω συνολικά υψηλού κόστους ενοικίων και μηδενικών εσόδων.

Ελπίζουμε τα μέτρα να συμβάλουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας όσο διαρκεί η κρίση και όλοι μαζί να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα, όπου η στήριξη και η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το επιχειρηματικό μέλλον της χώρας μας.

Παραμένουμε όλοι σπίτι, προστατεύουμε την οικογένεια μας, τους συνανθρώπους μας και την οικονομία, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό, αποτελώντας το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση αλλά περίμενε περισσότερα το εμπόριο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. ευρώ σε πόρους που εξασφάλισε η κυβέρνηση, πως περιμένει να υπάρξει μια «δίκαιη μοιρασιά της ελπίδας και της προοπτικής»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζητά από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος για την επανεκκίνηση του εμπορίου

Σειρά μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης, της χρηματοδότησης και την φορολογική ανακούφιση των εμπορικών επιχειρήσεων ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με επιστολή του στον Πρωθυπουργό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Ποιες αλλαγές έφερε στο διεθνές εμπόριο η πανδημία

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο εμπόριο και τις εξαγωγές διερεύνησε η διαδικτυακή συζήτηση (webinar) με θέμα: «O προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο στη μετά COVID-19 εποχή» που διοργάνωσε η Enterprise Greece.