ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:57 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σημείωσε πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση επισήμανε όμως πως πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των επιταγών και των ενοικίων των καταστημάτων.

Την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Σταύρος Καφούνης. Παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να διευκρινιστεί το ζήτημα των επιταγών που αποτελεί απειλή για το μέλλων πολλών επιχειρήσεων καθώς και των ενοικίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν σήμερα από τους συναρμόδιους  υπουργούς,  κρίνονται ιδιαίτερα θετικά και κάλυψαν, σε πρώτη φάση, το μεγαλύτερο ποσοστό των βασικών αιτημάτων που κατατέθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Η προσθήκη στα μέτρα στήριξης σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων που πλήττονται είναι ικανοποιητική και αποκλιμάκωσε τον φόβο μη κάλυψης των απαραίτητων βασικών αναγκών όσων κινούνται στο χώρο του εμπορίου και του επιχειρείν. Ειδικότερα, θετική είναι η πρόβλεψη καταβολής επιδόματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και στους επιτηδευματίες, αλλά απομένει να διερευνηθεί η δυνατότητα καταβολής επιδόματος  στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  και με άλλες μορφές εταιριών.

Τέλος, μένει να διευκρινιστεί το θέμα της διαχείρισης των επιταγών, που για πολλούς κλάδους αποτελεί βασική απειλή για το μέλλον τους καθώς και να διερευνηθεί περαιτέρω τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει το 60% των μισθωμάτων που του αναλογούν, λόγω συνολικά υψηλού κόστους ενοικίων και μηδενικών εσόδων.

Ελπίζουμε τα μέτρα να συμβάλουν στην επιβίωση των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας όσο διαρκεί η κρίση και όλοι μαζί να προετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα, όπου η στήριξη και η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και των αυτοαπασχολούμενων θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το επιχειρηματικό μέλλον της χώρας μας.

Παραμένουμε όλοι σπίτι, προστατεύουμε την οικογένεια μας, τους συνανθρώπους μας και την οικονομία, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο δυνατό, αποτελώντας το παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμαχία ΕΣΑ και GRECA για τη μετάβαση του εμπορίου στην ψηφιακή εποχή

Τα δύο μέρη αναγνωρίζουν ότι το εμπόριο αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη όλης της χώρας και πως η στήριξή των φυσικών αλλά και των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυτή τη δύσκολη περίοδο κρίνεται απαραίτητη. Ποιο είναι το πλαίσιο συνεργασίας.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα στήριξης ρευστότητας ζητά ο κλάδος του λιανεμπορίου

Επισημάνθηκε ότι υπάρχει μια δυσανάλογημέριμνα για το εμπόριο σε σχέση με άλλους τομείς που, όπως ειπώθηκε αυτήν την ώρα της επανεκκίνησης, τυγχάνουν προγραμμάτων ειδικής στήριξης της πολιτείας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από την αγορά σύμφωνα με τον ΕΣΑ

«Η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Η ευθύνη πια στα χέρια της κυβέρνησης, όχι των ειδικών

«Οι επιβαρυμένοι υγειονομικοί δείκτες μας εγκλωβίζουν σε μια ακόμη εβδομάδα με κατεβασμένα ρολά για τα καταστήματα και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ επιβάρυνση για τους Έλληνες φορολογουμένους» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.