Φώτο: Shutterstock

Ένωση Τραπεζών: Κανένας περιορισμός στις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών

Οι αναλήψεις έως 400 ευρώ θα γίνονται αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα, ενώ για υψηλότερα ποσά οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις και από τα ταμεία.

«Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών», διευκρινίζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, με αφορμή παρερμηνείες σημερινής ανακοίνωσής της, που αναφερόταν σε συναλλαγές, οι οποίες δεν επιτρέπεται πλέον να διενεργούνται με φυσική παρουσία σε κατάστημα, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη ο περιορισμός στις αναλήψεις μετρητών από καταστήματα κρίθηκε αναγκαίος καθώς υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών, και ειδικά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που πηγαίνουν στα καταστήματα για αναλήψεις μικρών ποσών.  

Ειδικότερα, η ΕΕΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια της από 24/3/2020 ανακοίνωσής της, σχετικά με  τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι:

  • Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως.

Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χαντζηνικολάου: «O ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ανακάμψει»

Τη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας έχει ανακάμψει και κινείται σταθερά και γρήγορα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου στο πλαίσιο της Sibos 2019 στο Λονδίνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Τραπεζών: Όσα πρέπει να ξέρετε για την αναστολή επιταγών

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει πώς θα πραγματοποιηθεί η αναστολή για 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών που θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατείνονται οι προθεσμίες διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες

Με στόχο την διευκόλυνση των συναλλασσομένων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, επεκτείνεται κατά 3 ημέρες ο χρόνος διαβίβασης των στοιχείων των επιταγών στις τράπεζες.
Th. Skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λύση για επιταγές με παράταση 75 ημερών - Διεύρυνση μέτρων στήριξης

Εντός της ημέρας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για παράταση του χρόνου εξόφλησης μεταχρονολογημένων επιταγών. Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων σε δευτερεύοντες ΚΑΔ.