ΓΔ: 2371.8 1.03% Τζίρος: 112.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:37
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρευρίσκεται σε επαγγελματική συνάντηση με άλλους αξιωματούχους.

Κ. Πιερρακάκης: Η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ είναι στροφή στον προστατευτισμό

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολίασε πως οι πρόσφατες ανακοινώσεις των ΗΠΑ σηματοδοτούν μια ιστορική κατεύθυνση προς τον προστατευτισμό, αλλάζοντας δραματικά τον παγκόσμιο οικονομικό τρόπο δράσης.

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι αυτονόητο ότι αποτελούν μια ιστορική στροφή στον προστατευτισμό και μια απότομη αλλαγή στον τρόπο που το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα έχει λειτουργήσει εδώ και δεκαετίες», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρόεδρου των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών, κατά την συνεδρίαση για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός, ανέφερε ότι οι αποφάσεις αυτές «αποτελούν μια θεμελιώδη απόκλιση από το πως η ΕΕ αντιλαμβάνεται την οικονομική και κοινωνική πρόοδο από την ίδρυσή της».

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «ως χώρα, είμαστε υπέρ του ελεύθερου εμπορίου. Πιστεύουμε ότι ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος δεν ευνοεί κανέναν. Και ελπίζουμε ότι αυτό το κεφάλαιο, θα διαρκέσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Οι επιπτώσεις δεν μπορεί ακόμα να αποτυπωθούν στην ολότητά τους, εάν και είναι δεδομένο ότι θα είναι αρνητικές. Αυτό που είδαμε χθες, δεν συνιστά μια στατική ή αλλά μια δυναμική εικόνα και είναι δεδομένο ότι οι οικονομίες όλου του πλανήτη θα αντιδράσουν με πολλαπλούς τρόπους και έτσι θα υπάρξουν όχι ένας αλλά πιθανώς αρκετοί γύροι κλιμάκωσης μέχρι να αποτυπωθεί η νέα οικονομική ισορροπία».

Ο υπουργός, σημείωσε ότι «είναι δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει και θα συνδιαμορφώσει την ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση. Η ελληνική οικονομία, με σχέδιο, με υπευθυνότητα θα ανταπεξέλθει στις διεθνείς προκλήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης σε Ανδρουλάκη: «Αλά καρτ» τα διεθνή στοιχεία, τοξικός ο ανταγωνισμός σας με Τσίπρα

Επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη Βουλή, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για την οικονομία και τονίζοντας τον ανταγωνισμό Ανδρουλάκη-Τσίπρα για τη δεύτερη θέση ως «μικρό πολιτικό έπαθλο».
Βασίλης Κόκκαλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Συμμετείχατε στους υπεύθυνους της χρεοκοπίας, απολογηθείτε

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών για τη χαμηλή αγοραστική δύναμη και τις ανισότητες στην Ελλάδα, ζητώντας απαντήσεις και τονίζοντας πως η μείωση του χρέους ήρθε με θυσίες από τον λαό.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Νέας Αριστεράς για μεροληπτική κάλυψη της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ αναπαράγει σχεδόν αποκλειστικά τη ρητορική Ισραήλ και ΗΠΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, χωρίς δημοσιογραφική ισορροπία και ανάδειξη των επιπτώσεων στον άμαχο πληθυσμό.